Jazz Middelburg

By | 19 juni 2022

Jazz Middelburg ZeelandJazz - jazzband Mom's Kitchen
Het ZeelandJazz festival werd dit jaar gehouden van 10 t/m 19 juni 2022. Het eerste deel vond plaats in Terneuzen (10 t/m 12 juni) en jazz Middelburg was van 17 t/m 19 juni. In het verleden hadden beide steden een afzonderlijk jazzfestival maar sinds 2016 werken ze samen. De optredens in Middelburg waren in de schouwburg en in poppodium De Spot. Een ticket kostte 25 euro per dag. Er was daarnaast een gratis programma van rondtrekkende jazzbands door het centrum en op het Molenwaterpark (dat voor de schouwburg ligt).


Op zaterdag was het geen tropisch weer in Middelburg (of op het strand) en dit zorgde ervoor dat het goed uit te houden was in de binnenstad. Vandaag (zondag) is het helaas een bewolkte dag met regelmatig wat regen.


Op Plein 40 stand het zelfde podium dat eerder bij de Stadsfeesten Middelburg werd gebruikt. In het begin van de middag was het best warm en zaten de meeste mensen liever onder een parasol dan direct voor het podium. De drukte op de terrassen op Plein 40 en op de Pottenmarkt viel mee, er was voldoende plek om ergens te zitten.


Hoogtepunten van het ZeelandJazz festival waren het Don Menza Quintet, Nueva Manteca, Hans Dulfer Quintet, Jungle by Night en Flat Earth Society.


Op de Markt werd op zaterdagmiddag een beachtoernooi gespeeld tussen jongeren van de Middelburgse rugbyclub Oemoemenoe en een club uit Dordrecht. Op zondag is er een volleybaltoernooi.

Evenementen Zeeland

Domburg Jazz by the Sea 2018
Volkoren Middelburg 2022
Bevrijdingsdag Zeeland 2022
Bijzonder overnachten Zeeland