Open dag schouwburg Middelburg

By | 8 oktober 2018

schouwburg Middelburg
Afgelopen zaterdag was het open dag in de schouwburg van Middelburg. De echte opening was al eerder op 1 september. We waren best wel nieuwsgierig hoe het eruit zag na de verbouwing en besloten om even te gaan kijken. Helaas kwamen we net te laat aan en waren de deuren van de zaal gesloten voor de voorstelling van de pianiste. De volgende voorstelling was pas om 13.00 uur. Kennelijk waren we niet de enigen die te laat waren want het werd al drukker in de foyer. Iedereen kreeg een gratis bakje koffie of thee. In het interieur is veel rood verwerkt met hout. Voor sommige bezoekers is dit misschien best even wennen. Onze ervaring was wel positief.

Middelburg schouwburg
Deze foto is genomen vanuit de loge. Het laat goed zien hoe de zaal er uit ziet. De stoelen hebben 5 cm meer beenruimte in de vernieuwde schouwburg. Ook zijn ze 4 cm breder geworden (van 50 cm naar 54 cm). Dit maakt een behoorlijk verschil en komt het zitcomfort ten goede. Er zijn 500 stoelen in de zaal en dit is hetzelfde aantal als voorheen. Er is beter met de ruimte omgegaan. Ook de entree, lichtinstallatie en verkleedruimte voor de artiesten werd vernieuwd. In de nieuwe schouwburg is plek voor 8 mensen met een rolstoel.

uitzicht vanuit de loge
Vanuit de loge hadden we een prima uitzicht op het toneel. We zaten in de voorste loge die het dichtst bij het podium is. Tijdens ons bezoek was er de voorstelling van de ijskoningin naar het sprookje van Hans Christian Andersen. De acteurs en actrices komen uit het amateurtoneel op Walcheren en de regio Goes. Ze spelen 4 voorstellingen op 23, 26, 27 en 30 december 2018. Drie voorstellingen zijn om 15.00 uur en een voorstelling om 20.00 uur (27 december).

Tijdens de open dag was er ook een film te zien die een kijkje toonde achter de coulissen. ‘Middags waren er nog enkele optredens van zangers maar toen waren we al weg. Er was immers ook Kustmarathon Zeeland in Zoutelande voor de hardlopers.

Zeeland cultuur en kunst

Kunst en cultuur Zeeland
Middelburg kunst
Moderne kunst in de Vleeshal
Evenementen in Zeeland