Oostkapelle strand

By | 12 oktober 2018

Oostkapelle strand
Het was vandaag alweer een mooie nazomerdag. Omdat we al een hele poos niet meer in Oostkapelle waren geweest besloten we er een strandwandeling te maken. Toen we op het strand kwamen was het net vloed waardoor er kleine eilandjes ontstonden. Leuk om overheen te wandelen. Wij starten onze wandeling bij de duinovergang aan de Duinweg bij strandpaviljoen de Piraat. Tegenover het paviljoen is de strandwachtenpost. Voor de duinovergang ligt een grote parkeerplaats waar ook een laadpaal is voor elektrische auto’s.

vloed op strand oostkapelle
Het water kwam behoorlijk snel op en de lager gelegen gedeelten van het strand stroomden vol. Van Oostkapelle kun je naar Domburg wandelen zowel over het strand als over de duinen en door het natuurgebied de Manteling. Het is over het strand ongeveer 4 kilometer lopen van strandpaviljoen de Piraat naar Domburg centrum. De Piraat ligt aan de voet van duinovergang 65 Duinweg. Wat verderop (richting Domburg) liggen strandpaviljoen De Lage Duintjes (600 meter) en Berkenbosch (1000 meter).

wandelen oostkapelle strand
Wandelen op het strand van Oostkapelle. Het strand van Oostkapelle naar Vrouwenpolder is in het hoogseizoen een stuk rustiger dan het gedeelte dat voor het dorp ligt. Vandaag (12 oktober) was het rustig op het strand. Het terras van de Lage Duintjes zat echter volgeladen. Binnenin was de ruimte geheel leeg. Er waren veel toeristen aan het genieten van het zonnetje en het uitzicht op zee. Tussen Vrouwenpolder en Oostkapelle ligt ergens halverwege het naaktstrand in natuurgebied Oranjezon.

Hotels Oostkapelle

Strandhotel Bos en Duin
Bed & breakfast Sonop
Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland

Vrouwenpolder, Westkapelle, Zoutelande, Westduin, Vlissingen