Kustmarathon Zeeland 2018

By | 6 oktober 2018

Kustmarathon 2018 Zoutelande
We hadden vandaag een druk programma. Eerst naar de open dag van de schouwburg in Middelburg en daarna naar de Kustmarathon Zeeland 2018. Het evenement wordt dit jaar van 5 t/m 7 oktober gehouden.

Gisteren was het Ladiesrun en vandaag stond de marathon voor de hardlopers op het programma. De start was om 12.00 uur in Burgh-Haamstede en de finish in Zoutelande. Winnaar werd de Belg Willem Van Schuerbeeck die vooraf als topfavoriet gold. Zijn tijd was 2.34.15 uur. Nummer twee was Mohamed Oumaarir uit Marokko en op de derde plaats kwam Erwin Harmes uit Middelburg (2.40.10).

kustmarathon zeeland vrouwen
Liselotte van den Berg won dit jaar de marathon bij de vrouwen. Ze was eerder al eens een keer derde en vierde geworden maar vandaag werd het de eerste plek. Ze was uiteraard erg tevreden. Haar tijd was 3 uur en 38 seconden. Op de foto hierboven de nummer twee van vandaag: Monique Verschuure uit Yerseke. Zij kwam 6 minuten later binnen dan winnares van den Berg.

De snelste tijd werd in 2015 gelopen door Miriam van Reijen uit Amsterdam. Zij deed er destijds 2 uur, 55 minuten en 28 seconden over. De deelnemers hebben tot uiterlijk 18.00 uur de tijd om te finishen. De organisatie kijkt niet op een minuutje later. De laatste hardloper (uit Middelburg) kwam om 18.03 over de finish waar hij werd opgewacht door zijn gezin en de reporter van Omroep Zeeland die het evenement live uitzond.

finish kustmarathon zeeland
De finish is traditiegetrouw in de Langstraat. De marathonlopers rennen vanaf de zeedijk naar beneden en komen zo in de Langstraat met zijn restaurants en terrasjes. Voor de hardlopers was het wellicht iets te warm weer, het was in de middag rond de 20 graden. Zeker als je uit de wind zit dan kon de temperatuur oplopen.

Evenementen oktober

Zaterdag 13 oktober is het Strandcross Zoutelande. Zie hier de foto’s uit 2017. De strandcross wordt georganiseerd door Mc de Pekelinge. Evenementen Zeeland, Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen

Hotels Zoutelande

Zoutelande Beach Hotel
Strandhotel Zoutelande (pal achter het duin)
Strandhotels Zeeland
Luxe hotels in Zeeland
Design hotels Zeeland