Vikingweekend Oost-Souburg

By | 10 juli 2022

Vikingweekend Oost-Souburg 2022
Het Vikingweekend Oost-Souburg wordt gehouden van 8 t/m 10 juli 2022. Locatie van het evenement is de Karolingenburght die midden in Oost-Souburg ligt. De Vikingen kwamen in het verre verleden regelmatig langs op Walcheren om te plunderen. Om zich te beschermen bouwden de herders in die tijd (jaar 875-900) een stevige wal met houten palen en een gracht eromheen: Sutburch. Onder het grasveld bevinden zich de resten van deze ringwalburg. Het is een beschermd archeologisch monument.

Viking vrouw met schild
Het Vikinggenootschap uit Turnhout speelde het dagelijks leven na van een groep Vikingen. Ik had verwacht woeste krijgers te zien maar de deelnemers waren gekleed in wollen en linnen kleding. De Vikingmannen waren ongeveer 1,72 meter groot en de vrouwen 1,60 meter. Berucht waren hun schepen met een drakenkop waarmee ze op veroveringstocht gingen. In Souburg zag het dagelijks leven van de Vikings er vredelievend uit in tegenstelling tot het vechten in de films op televisie.

Viking vrouw maakt soep

Vikingweekend Oost-Souburg
Muziekvereniging Vlijt & Volharding geeft samen met een verteller en zandtekenares een muzikaal optreden waarvoor een ticket gekocht moet worden. Zondagmiddag is de laatste voorstelling. Publiek kan op een kleine tribune zitten. Op zaterdagmiddag gaf folklore dansgroep Medioburgum-Walacra ook een optreden.

Oost-Souburg

Folklore Festival Walcheren 2018
Philadelphia Zorg Oost-Souburg
Bibliotheek Oost-Souburg