Folklore Festival Walcheren

folklore festival walcheren
Het Folklore Festival Walcheren is een evenement in Oost-Souburg dat 3 dagen duurt van vrijdagavond t/m zondag. Dit jaar was het alweer voor de 18e keer dat het georganiseerd werd. Het folklore festival valt altijd samen met de Karolingenmarkt. Tijdens het festival treden verschillende dans- en folkloregroepen op in een grote tent op de Karolingische Burg. Er was zelfs een dansgroep uit Noorwegen aanwezig. De dansgroepen traden op van 7 t/m 8 september en op zondag 9 september 2018 was er een concert van muziekvereniging Vlijt en Volharding. De dansgroepen gaan in de namiddag van start tot ongeveer 23.30 uur.

dansgroep folklore
De lokale dansgroep Medioburgum-Walacra komt uit Oost-Souburg. De folkloregroep danst oud-Zeeuwse pasjes en kleding is van het Middelburgse Ambacht (eind 19e eeuw). Zou de je dansgroep eens bezig willen zien? Dat kan want ze treden af en toe op. Hier staat hun agenda met optredens in 2018.

noorse dansgroep
De Noorse dansgroep in actie. De dansgroep uit Souburg ontmoette de Noren geloof ik tijdens een vakantie (of optreden) in Oostenrijk. Het is wellicht al de tweede keer dat ze hier op bezoek zijn. Ze combineren het dansen gelijk met een vakantie in Zeeland. Het festival is gratis. In de tent zijn voldoende stoelen en tafeltjes om aan te zitten. Om een consumptie te kopen moet men muntjes kopen. Er is bediening en ze brengen de drankjes naar je toe.

Ringrijden & rommelmarkt

Zaterdag 8 september – tijdens de Karolingenmarkt – was er op de Karolingische Burg ook een rommelmarkt en ringrijden. De rommelmarkt in Oost-Souburg is behoorlijk groot. Zeker als het zonnig weer is dan is het er druk. Veel bezoekers komen er speciaal voor. Ook de kerk op het Oranjeplein heeft die dag een rommelmarkt. De spulletjes zijn zowel buiten in de kerktuin als in de kerk te koop. In de gemeenschappelijke ruimte de Ark kan men even bijkomen onder genot van een koffie met warme wafel.




Souburg & Zeeland vakantie

Kunst en cultuur in ZeelandKunstroute Vlissingen, Souburg-Noord nieuwbouw, Claverveld nieuwbouw Vlissingen, Salsa dansen Pier 7 Vlissingen