Bibliotheek Oost-Souburg

By | 26 december 2015

De bibliotheek in Oost-Souburg bestaat sinds 1978 en is een filiaal van de bibliotheek in Vlissingen. De bibliotheek is gehuisvest in de Kanaalstraat in een voormalig bankgebouw. Er is een redelijk aanbod van boeken, vooral romans en kinderboeken.

bibliotheek oost-souburg

Update: de bibliotheek Oost-Souburg is na de zomervakantie van 2017 gesloten. Er zal een kleine ruimte voor in de plaats komen in verpleegtehuis de Zoute Viever met 1500 boeken en een zelfservice. (Foto’s volgen later). Ontzettend jammer dat Souburg deze voorziening zal moeten gaan missen.
services
– hoek met kranten en diverse tijdschriften
– ruimte met 2 internetcomputers (betaald)
– wc’s
– speel-o-theek

openingstijden
De bibliotheek in Oost-Souburg is altijd ‘s middags open van 13.30-17.30. Zaterdags van 10.00-12.00. In de zomer is de bibliotheek in Souburg dicht van 16 Juli tm 15 Augustus.

lidmaatschap
Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden. Een Basiskaart kost 42,50. Met die kaart kunnen ook boeken in Vlissingen en Middelburg geleend worden. Wil men een bepaald boek en staat dit in een andere Zeeuwse bibliotheek, dan kan de bibliotheek het reserveren. Een Mini-kaart kost 14,50 en daarmee kan men maximaal 20 items lenen. Met de Toeristenkaart kunnen mensen van buiten Zeeland 3 maanden lang onbeperkt lenen: prijs 14,50. Met de Sterkaart kan men meer dan 15 boeken per keer lenen: prijs is 62,50.

bibliotheek Oost-Souburg is gesloten
In 2011 werd het plan gelanceerd om de bibliotheken in Oost-Souburg en Vlissingen op te heffen. Er zouden mini-bibliotheken voor terugkomen in verschillende wijken. Mensen moesten vervolgens op een groot computerscherm hun boeken reserveren en later ophalen. Verder zou het meeste geld en personeel geinvesteerd worden in bibliotheken op openbare basisscholen. Veel inwoners in de gemeente waren hierop tegen; vooral oudere bewoners die geen internet gebruikten. Dit onzalige plan (van hun eigen directeur notabene) ging destijds gelukkig niet door. De inwoners van Souburg en Vlissingen kunnen voorlopig nog eerst een boek inkijken en daarna besluiten of ze het meenemen. De vooruitzichten voor behoud van de bibliotheek waren in 2015 niet gunstig. Er moest tot wel 70% worden bezuinigd. Ook de vooruitzichten van de hoofdvestiging in Vlissingen waren niet rooskleurig. Eind 2015 werd bekend dat de bibliotheek toch kon blijven bestaan. Aleen de openingstijden zijn licht aangepast. Gelukkig maar want er zijn nog genoeg bewoners die er gebruik van maken.Geef een reactie