Bibliotheek Oost-Souburg

Bibliotheekbus Oost-Souburg

UPDATE 2022 – Bibliotheekbus in Oost-Souburg

De bibliotheek in de Zoute Viever is opgeheven omdat er weinig bezoekers kwamen + veel te weinig boeken. Er voor in de plaats kwam een Biblioservicebus. Deze bus zal iedere zaterdagmiddag in de Verlengde Kanaalstraat achter de Aldi staan van 14.00 tot 15.00 uur.

De bibliotheek Oost-Souburg werd in de zomer van 2017 gesloten door de gemeente Vlissingen. Veel inwoners zagen het met lede ogen aan want vooral de senioren gaan niet zo snel naar de bibliotheek in Vlissingen of de Zeeuwse bibliotheek in Middelburg. Uiteindelijk werd besloten om een klein servicepunt te heropenen in zorgcentrum de Zoute Viever aan de Lekstraat. In 2023 zal de Zoute Viever verhuizen naar nieuwbouw.

Op bezoek in bibliotheek Oost-Souburg
Vandaag (13 maart 2018) ben ik voor de eerste keer naar de nieuwe bibliotheek Oost-Souburg geweest. Het was wel even slikken. Het leek geenszins meer op de bibliotheek in de Kanaalstraat. De ruimte is op de begane grond in de centrale hal. De witte tegels aan de muur brengen niet echt een gevoel over van leesplezier. Volgens opgave zouden er 1000 boeken aanwezig zijn. De ronde leestafel met krantenrekken en tijdschriften is verdwenen. In de centrale hal van de Zoute Viever staat wel een houten tafel maar er is geen lectuur.

collectie boeken van de bibliotheek in oost-souburg
De collectie bestaat thans voornamelijk uit romans. Ook zijn er boeken over Zeeland en groot letter boeken. Twee vriendelijke dames zaten aan de tafel waar een uitleencomputer staat opgesteld. Boeken die uitgeleend zijn in Oost-Souburg moeten ook terug gebracht worden naar Oost-Souburg. Boeken uit de bibliotheek van Middelburg/Vlissingen kunnen ook in Souburg ingeleverd worden. De openingstijden zijn dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur. Hierna gaat de deur op slot en kan er niemand naar binnen.

Bibliotheek Vlissingen
De bibliotheek van Vlissingen werd ook gesloten in 2017 maar werd opnieuw geopend in Cinecity. Ook deze collectie is fors gekrompen maar er is nog wel een leeshoek aanwezig en een zitgedeelte met computers. Het cafe van Cinecity ligt naast de bibliotheek en er is geen echte afscheiding. Hierdoor is de sfeer in de bibliotheek van Vlissingen redelijk goed te noemen.

Oost-Souburg

Souburg Noord (nieuwbouw aan rand van het dorp)
Karolingenmarkt Oost-Souburg 2018
Vlissingen Souburg treinstation
Philadelphia Zorg Oost-Souburg