Souburg Noord

Souburg Noord Vlissingen

Souburg Noord

Souburg Noord is een nieuwe woonwijk aan de rand van Oost-Souburg. De wijk komt tussen de Middelburgsestraat, de Reyersweg en de A58. In totaal moeten er in Souburg Noord 330 woningen van diverse types gebouwd worden.


De eerste fase van 90 woningen is in 2007 van start gegaan. Anno April 2012 was dit voltooid. De rest van de woningen wordt in 2021/2022 gebouwd.

Fase II

De bouw van Souburg Noord Fase II is in september 2021 daadwerkelijk van start gegaan. In totaal worden in Fase II 67 woningen gebouwd met 16 vrije kavels. Al deze woningen zijn reeds verkocht. Er is een meertje aangelegd en hier zullen 14 watervilla’s komen en een klein appartementengebouw.

Fase III – Hof Vlugtenburg
Souburg Noord Hof Vlugtenburg
Hof Vlugtenburg is een kleine woonwijk met luxe villa’s tussen de Schroeweg en autosnelweg A58. De bouw is in februari 2022 in volle gang.

Basisschool Het Kroonjuweel

Op de hoek Lekstraat/Middelburgsestraat is in 2012 de school Het Kroonjuweel in gebruik genomen. Het is een Brede school met twee basisscholen, twee gymzalen, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang. Tevens is er een wijkruimte en een vestiging van de bibliotheek.Winkels
In het centrum is een Jumbo en Aldi supermarkt, Marskramer, Primera, Kruidvat en Zeeman. In de Kanaalstraat en Paspoortstraat zijn diverse winkels. De afstand van Souburg Noord naar de Jumbo is zo’n 900 meter; naar de andere winkels is ongeveer 1200-1500 meter. De Torenweg (alleen voor snelverkeer) ligt naast Souburg Noord en gaat langs de Mortiere Woonboulevard in Middelburg.

Nieuwbouw op Walcheren
De gemeente Vlissingen en Middelburg hebben plannen om ruim 1800 nieuwbouwwoningen te bouwen maar willen eigenlijk meer nieuwe huizen bouwen. Van Gedeputeerde Staten moeten ze zich aan een bepaald plafond houden. In totaal mogen er de komende tien jaar niet meer dan 3500 woningen bijgebouwd worden op Walcheren.

Oost-Souburg nieuwbouw & woningbouw

Claverveld Vlissingen
Edisoncenter Vlissingen
Souburg-Noord nieuwbouw