Souburg Noord

Souburg Noord Vlissingen

Souburg Noord

Souburg Noord is een nieuwe woonwijk aan de rand van Oost-Souburg. De wijk komt tussen de Middelburgsestraat, de Reyersweg en de A58. In totaal moeten er in Souburg Noord 330 woningen van diverse types gebouwd worden. Dit jaar (2023) is de bouw in volle gang.


De eerste fase van 90 woningen ging in 2007 van start gegaan. De kredietcrisis of bankencrisis legde veel bouwactiviteiten stil. Pas in april 2012 werd de eerste fase voltooid. De rest van de nieuwbouwwoningen wordt thans gebouwd. In 2023 begint het al aardig op te schieten.

Fase II

De bouw van Souburg Noord Fase II ging in september 2021 daadwerkelijk van start. In totaal ijn in Fase II 67 woningen gebouwd met 16 vrije kavels. Al deze woningen zijn reeds verkocht. Er is een meertje aangelegd en hier zullen 14 watervilla’s komen en een klein appartementengebouw.

Fase III – Hof Vlugtenburg
Souburg Noord Hof Vlugtenburg
Hof Vlugtenburg is een kleine woonwijk met luxe villa’s tussen de Schroeweg en autosnelweg A58. De bouw is in volle gang.

Basisschool Het Kroonjuweel

Op de hoek Lekstraat/Middelburgsestraat is in 2012 de school Het Kroonjuweel in gebruik genomen. Het is een Brede school met twee basisscholen, twee gymzalen, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang. Tevens is er een wijkruimte en een vestiging van de bibliotheek.

Winkels
In het centrum van Oost-Souburg is een Jumbo en Aldi supermarkt, Marskramer, Primera, Kruidvat en Zeeman. In de Kanaalstraat en Paspoortstraat zijn diverse winkels. De afstand van Souburg Noord naar de Jumbo is zo’n 900 meter; naar de andere winkels is ongeveer 1200-1500 meter. De Torenweg (alleen voor snelverkeer) ligt naast Souburg Noord en gaat langs de Mortiere Woonboulevard in Middelburg.

Nieuwbouw op Walcheren
De gemeente Vlissingen en Middelburg hebben plannen om ruim 1800 nieuwbouwwoningen te bouwen maar willen eigenlijk meer nieuwe huizen bouwen.

Oost-Souburg nieuwbouw & woningbouw

Claverveld Vlissingen
Edisoncenter Vlissingen
Souburg-Noord nieuwbouw