Edison Center Vlissingen

By | 12 januari 2016

Edison Center Vlissingen
Het Edison Center was in het verleden het hoofdgebouw van de PZEM energiecentrale in Vlissingen. De centrale is ontmanteld en het gebouw werd gerenoveerd tot kantoor. Het Edison Center maakt deel uit van Dockwize Vlissingen (Kenniswerf). Enkele tientallen startups en bedrijven huren er een kantoor. Naast het Edison Center is het Edisonpark. Dit is een bedrijventerrein met villa’s waar ondernemers wonen en werken. Vanwege de goede ligging aan de A-58 autoweg zijn het treinstation, het centrum, Middelburg en Goes snel te bereiken. Naar het centrum van Vlissingen is 3 kilometer.

Edison Center Vlissingen

Het meest in het oog springend gebouw is PZEM 53 / PZEM 51 dat op de hoek ligt van de verkeersweg naar Vlissingen. Het heeft opvallende ramen en de bedrijven staan er met grote letters op. Bedrijven in PZEM 53 / PZEM 51 zijn:
– Aktie Notarissen
– Body & Spirit Fitness
– Bureau HTM
– Contech Contracting
– Eric Spoor consultants
– House of Britain
– Incepti
– MAN Beveiliging
– PCextreme
– Taurus Interim Management
– Technocentrum Zeeland
– TWZ arbeidsintermediair
– Van de Velde Publivisie
– Vraagkracht
– Zeeuwind

PZEM 41
Gebouw PZEM 41 met o.a Two-Care en Stichting ZigZag. Op het internet is de naam Dok 41 meer gemeengoed. Dockwize Vlissingen is een nieuwe naam en logo dat de naam Kenniswerf Vlissingen moet vervangen. Dockwize helpt startende innovatieve ondernemers met programma’s (workshops, trainingen, coaching), netwerk events, huisvesting, onderzoek en het vinden van financiering. Dockwize wordt op zijn beurt gefinancierd door de provincie Zeeland, HZ en Impuls Zeeland.

Dockwize Voltaweg Vlissingen
Dockwize heeft ook twee loodsen aan de Voltaweg (op 100 meter van Dok 41) met ruimte voor startups. In de loods op de foto zitten o.a Mighty Impulse Media, Zoet Goed Taarten, Sugar Fam, CBDoil, Multiflexmeter en Terra Inspectioneering.

PZEM 37 Edison Center Vlissingen
Gebouw PZEM 37 met de RABO bank, Impuls Zeeland, de Faam, Respont, Quercus, Tempo Team en Lumen. Ook de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) is gevestigd op Edisonweg 37. Er zijn kantoren voor de centrale redactie en de redactie Walcheren, Bevelanden, Tholen en Schouwen-Duiveland.
Vlissingen

Elektrische auto huren Vlissingen
oplaadpaal elektrische auto Vlissingen
Tags: Edison Center, EdisonCenter, Vlissingen, innovatie, startups, Dockwize, Dok 41, PZEM, Kenniswerf

Geef een reactie