Elektrische auto huren Vlissingen

E-Mobility park in Vlissingen

Bedrijven die een elektrische deelauto willen huren in Vlissingen kunnen terecht bij E-Mobility Park. Er zijn tevens enkele parkeerplaatsen beschikbaar om de eigen elektrische auto op te laden. Het project is een initiatief van de stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland. De gemeente Vlissingen heeft parkeerplaatsen met oplaadfaciliteiten ter beschikking gesteld. Het E-Mobility Park is gevestigd op de Kenniswerf. Hier staat ook de HZ University of Applied Sciences en de Scalda mbo. De energie voor het park wordt opgewekt met zonnepanelen.

E-Mobility Park met hbo en mbo schoolgebouw in Vlissingen
Links een van de oplaadpalen als men alleen wilt opladen. Er zijn 3 parkeerplaatsen om de eigen auto op te laden. De andere parkeerplaatsen zijn voor de elektrische deelauto’s. Dit staat duidelijk aangegeven met borden. Naar het centrum van Vlissingen en de boulevard is 3-5 kilometer.

Deelnemers

Er zijn inmiddels al 15 bedrijven en instellingen die meedoen aan het project van elektrische deelauto’s: Provincie Zeeland, Gemeente Vlissingen, Orionis Walcheren, Impuls Zeeland, HZ University of Applied Sciences, Sauer en Oonk Notarissen, AgriSnellaad, Dockwize, WTS Architecten, Harthoorn, Zeeuwind, AddVision, Scalda, Schinkels Adviesgroep en Stichting Zeeuwse Publieke Belangen.

Mobility as a Service (MaaS)

Volgens ABN Amro kan MaaS een veelbelovende oplossing zijn voor verkeersdrukte, files en luchtverontreiniging. Ongeveer de helft van de Nederlanders staat open voor het concept van deelauto’s. Toch moeten er wel een aantal zaken veranderen voordat mensen daadwerkelijk mee gaan doen. Allereerst moet de elektrische deelauto dichtbij het eigen huis klaar staan. Bovendien moet de prijs niet duur zijn. Het gemak en de betaalbaarheid geven nu vaak de doorslag bij de keuze of men openbaar vervoer neemt of de eigen auto.

Het E-Mobility Park is een prima initiatief maar zal voornamelijk klanten trekken van bedrijven die werkzaam zijn op de Kenniswerf. In het nabijgelegen Edison Center en Edisonpark zijn enkele tientallen bedrijven gevestigd waaronder startups. Om particulieren over te halen om een elektrische auto te huren zal een E-Mobility Park in een woonwijk gebouwd moeten worden.

Kosten E-Mobility Park

Bij het E-Mobility Park betaalt men een vast kilometertarief van €0,20 + een flexibel uurtarief. Op spitsuren zijn de tarieven duurder dan ’s avonds of ’s nachts. Een elektrische deelauto overdag huren kost 5 euro per uur op maandag t/m vrijdag. In het weekend zijn de tarieven de helft goedkoper: 2,5 euro per uur. Het goedkoopst is ’s nachts rijden. Dan betaalt men 0,625 euro per uur.

GreenWheels

Een bekende aanbieder van deelauto’s is GreenWheels. Het bedrijf heeft een deelauto klaar staan op het P+R parkeerterrein bij het treintation in Middelburg. Bij GreenWheels kan men ook een elektrische auto huren per dag, weekend of voor een week. De tarieven worden dan een stuk lager dan de uurprijs.

Auto Zeeland

Oplaadpunten elektrische auto
Laadpalen Hogeschool Zeeland
Oplaadpunten auto Vlissingen
Lamborghini supercar
Land Rover Defender 90

Tags:Elektrische auto huren Vlissingen, deelauto, E-Mobility Park, MaaS,