Lekstraat Oost-Souburg

By | 27 december 2015

[one_half]lekstraat oost-souburg[/one_half]
[one_half_last]

Lekstraat

De Lekstraat is een belangrijke doorgangsweg in Oost-Souburg. Veel verkeer van/naar Middelburg gaat over de Lekstraat. Er zijn geen winkels of horeca gelegenheden. Bij Souburg Noord gaat de Lekstraat over in de Torenweg die langs Woonboulevard Mortiere in Middelburg loopt. [/one_half_last]

[one_half]

Zoute Viever

zorgcentrum de zoute viever[/one_half]
[one_half_last]De Zoute Viever is een zorgcentrum met 71 eenpersoons- en 4 tweepersoons-appartementen. De eenpersoonskamers hebben een zit/slaapkamer; de appartementen voor twee personen hebben een slaapkamer. Ook verleent de Zoute Viever verpleeghuiszorg met extra begeleiding en ondersteuning. Om in de Zoute Viever te wonen heeft men een indicatie nodig van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Het is toegestaan aan bewoners om huisdieren mee te nemen.[/one_half_last]

De Gouwe Tuyn

De Gouwe Tuyn is een woonzorgcentrum op de hoek Gouwestraat/Lekstraat. Het centrum telt 76 appartementen waarvan er 22 nieuwbouw zijn. De appartementen hebbeb alle twee slaapkamers en liggen rondom een grote binnentuin. Om te wonen in de Gouwe Tuyn kunnen senioren zich opgeven bij woningstichting L’Escaut in Vlissingen die de woningen verhuurt. Ook mensen met een zorgindicatie kunnen in de Gouwe Tuyn wonen.




bus
Buslijn 57 rijdt tussen Middelburg treinstation en Vlissingen treinstation. De bus heeft een halte in de Lekstraat. In Oost-Souburg stopt de bus ook op de Karolingenbaan (bij de Aldi) en in de Vlissingsestraat (bij buurthuis het Zwaantje).

vijver
Aan de Lekstraat is de grootste vijver van Oost-Souburg. In het midden van de vijver is een fontein met hoog spuitend water.



Geef een reactie