Salsa Oost-Souburg

By | 26 december 2015

salsa
Salsa is een sensuele dans van Cubaanse oorsprong. Anders dan stijldansen, waarin men door de zaal heen beweegt, wordt de salsa ter plaatse gedanst.

salsa leraren
Er wordt al geruime tijd in Vlissingen en Oost-Souburg salsales gegeven door Salsa Para Siempre. Eigenaren van deze vereniging zijn Joop en Toos. Zij zijn al vele jaren gefascineerd door de salsa muziek en het is hen grote passie. Ze zijn inmiddels met pensioen maar geven nog steeds les in Vlissingen. De lessen in Oost-Souburg zijn gestopt per 1 januari 2016 omdat de horecagelegenheid is verkocht en er geen nieuwe horeca in komt.

Lestijden
De lessen in Oost-Souburg waren altijd in cafe-brasserie de Karolingenburght. De zaak werd echter verkocht per 1 januari 2016 en er zal geen horeca meer in komen. De lessen worden voortaan gegeven in de Blauwe Zaal van speeltuin Lammerenburgh. Vijftien lessen van 1,5 uur inclusief 15 minuten pauze kosten thans €50 (in januari 2020). De lessen lopen van begin september tot half december en van eind januari tot in mei. De beginners starten om 19.00 uur. De tweede groep (gevorderden) begint om 20.30 uur tot 22.00 uur. Meer informatie over de lestijden op de Facebook pagina van Salsa Para Siempre.

Joop en Toos gestopt & Raymond verder
Joop en Toos zijn na 23 jaar salsa lesgeven gestopt! Eind mei 2018 was hun laatste salsa les. Zij hebben salsa dansen in Zeeland op de kaart gezet. Honderden mensen hebben van hun salsa les gehad. Assistent Raymond heeft besloten om na de zomervakantie (van 2018) verder te gaan met de salsa. Op de afscheidsavond was duidelijk dat veel aanwezigen graag nog door willen gaan met de salsa. Na de zomervakantie zal Raymond iedere week les geven van 19.00 – 20.30 uur en 20.30 – 22.00 uur. De groepen gevorderd en vergevorderd zijn samengevoegd. Joop is er ook en blijft voortaan alleen de muziek verzorgen.
Salsa party’s en live muziek
Iedere maand was er een gratis salsa party op zaterdagavond van 22.00-02.30. Helaas is Salsa Para Siempre hiermee gestopt. Joop draait nu regelmatig salsa muziek in Cafe The Ballroom op de Oude Markt in Vlissingen. Dit is op de laatste zondag van de maand van 14.00 – 19.00 uur. De salsa party’s in The Ballroom worden georganiseerd door het danspaar Aslian en Deborah. Verder worden er regelmatig party’s gegeven door salsa dansvereniging Misalsa die ook in Vlissingen is gevestigd. De party’s van Misalsa zijn in Goes. In de zomermaanden zijn er ook een paar salsa party’s in Pier 7 (alleen ’s middags) en in strandpaviljoen Kaapduin in Dishoek (’s avonds).

is salsa voor iedereen?
salsa oost-souburg werd in het cafe gegeven

Zowel paren als alleenstaanden kunnen zich opgeven. Omdat er meestal een aantal ervaren mensen mee dansen als assistent(e) kunnen ook singles zich opgeven. Anders dan menigeen zal denken is de leeftijd van de cursisten erg verschillend. Er zijn jongeren van onder de twintig maar ook mensen van zeventig en ouder die de lessen volgen. De lessen vinden plaats in een zaaltje met spiegels aan het plafond en zitjes aan de kant.

Salsa dans stijlen
Cursisten krijgen les in verschillende danssoorten: de Merengue, salsa Colombiana, salsa Mambo, Bachata en Zouk. De Merengue is een dansstijl die net zoals de Bachata afkomstig is van de Dominicaanse Republiek. De Merengue muziek is snel en opwindend en wordt gedanst met de heupen. De Bachata en de Zouk zijn langzamer en romantisch van aard.
Last minute Zeeland

Middelburg hotelsStrandhotels in ZeelandLuxe hotels ZeelandZoutelande hotelsDomburg hotelsVlissingen hotels boulevardGeef een reactie