Salsa Oost-Souburg

By | 26 december 2015

salsa
Salsa is een sensuele dans van Cubaanse oorsprong. Anders dan stijldansen, waarin men door de zaal heen beweegt, wordt de salsa ter plaatse gedanst.

salsa leraren
Er wordt al geruime tijd in Vlissingen en Oost-Souburg salsales gegeven door Salsa Para Siempre. Eigenaren van deze vereniging zijn Joop en Toos. Zij zijn al vele jaren gefascineerd door de salsa muziek en het is hen grote passie. Ze zijn inmiddels met pensioen maar geven nog steeds les in Vlissingen. De lessen in Oost-Souburg zijn gestopt per 1 januari 2016 omdat de horecagelegenheid is verkocht en er geen nieuwe horeca in komt.

Lestijden
De lessen in Oost-Souburg waren altijd in cafe-brasserie de Karolingenburght. De zaak is echter verkocht per 1 januari 2016 en er zal geen horeca meer in komen. De lessen worden voortaan gegeven in de Blauwe Zaal van speeltuin Lammerenburgh. Vijftien lessen van 1,5 uur inclusief 15 minuten pauze kosten slechts €40. De lessen liepen van begin september tot half december en van eind januari tot in mei. De beginners starten om 19.00 uur. De twee groepen gevorderden begonnen om 20.30 uur en 22.00 uur.

Joop en Toos gestopt & Raymond verder
Joop en Toos zijn na 23 jaar salsa lesgeven gestopt! Eind mei 2018 was hun laatste salsa les. Zij hebben salsa dansen in Zeeland op de kaart gezet. Honderden mensen hebben van hun salsa les gehad. Assistent Raymond heeft besloten om na de zomervakantie (van 2018) verder te gaan met de salsa. Op de afscheidsavond was duidelijk dat veel aanwezigen graag nog door willen gaan met de salsa. Na de zomervakantie zal Raymond iedere week les geven van 20.00 – 22.30 uur waarna van 22.30 – 23.00 uur vrij dansen is. Er is geen beginnersgroep meer. De groepen gevorderd en vergevorderd worden samengevoegd. Raymond zal ook wat nieuwe danspassen introduceren. Joop is er ook en blijft voortaan alleen de muziek verzorgen.
Salsa party’s en live muziek
Iedere maand was er een gratis salsa party op zaterdagavond van 22.00-02.30. Helaas is Salsa Para Siempre hiermee gestopt. In Hotel Restaurant Ambiente op de Nieuwendijk in Vlissingen wordt een keer per maand op zondagmiddags salsa muziek gedraaid door Joop waarbij gelegenheid is om te dansen in het cafe gedeelte. Verder worden er regelmatig party’s gegeven door salsa dansvereniging Misalsa die ook in Vlissingen is gevestigd. De party’s van Misalsa zijn in Goes. In de zomermaanden zijn er ook salsa party’s op Walcheren in enkele strandpaviljoens waaronder Boka Bizarro Beach op de Nolledijk in Vlissingen.

is salsa voor iedereen?
salsa oost-souburg werd in het cafe gegeven

Zowel paren als alleenstaanden kunnen zich opgeven. Omdat er (bijna) altijd een aantal ervaren mensen meedansen als assistent(e) kunnen ook singles zich opgeven. Anders dan menigeen zal denken is de leeftijd van de cursisten erg verschillend. Er zijn jongeren van onder de twintig maar ook mensen van zeventig en ouder die de lessen volgen. De lessen vinden plaats in een zaaltje met spiegels aan het plafond en zitjes aan de kant.

Salsa dans stijlen
Cursisten krijgen les in verschillende danssoorten: de Merengue, salsa Colombiana, salsa Mambo, Bachata en Zouk. De Merengue is een dansstijl die net zoals de Bachata afkomstig is van de Dominicaanse Republiek. De Merengue muziek is snel en opwindend en wordt gedanst met de heupen. De Bachata en de Zouk zijn langzamer en romantisch van aard.
Last minute Zeeland

Middelburg hotelsStrandhotels in ZeelandLuxe hotels ZeelandZoutelande hotelsDomburg hotelsVlissingen hotels boulevardGeef een reactie