Souburg Noord

By | 26 december 2015

Souburg Noord Vlissingen
de wijk kijkt uit over het polderlandschap

Souburg Noord

Souburg Noord is een nieuwe woonwijk in Oost-Souburg. De wijk komt tussen de Middelburgsestraat, de Reyersweg en de A58. In totaal moeten er in Souburg Noord 330 woningen van diverse types gebouwd worden. De eerste fase van 90 woningen is in 2007 van start gegaan. Anno April 2012 is dit voltooid. De rest van de woningen zijn nog niet gebouwd (in 2018) vanwege de problemen op de woningmarkt. Nu de woningmarkt aantrekt zullen er op korte termijn meer huizen gebouwd worden. De gemeente Vlissingen en Middelburg hebben plannen om ruim 1800 nieuwbouwwoningen te bouwen maar willen eigenlijk meer nieuwe huizen bouwen. Van Gedeputeerde Staten moeten ze zich aan een bepaald plafond houden. In totaal mogen er de komende tien jaar niet meer dan 3500 woningen bijgebouwd worden op Walcheren.

Souburg-Noord in gemeente Vlissingen

Nieuwbouw De Valkerij
In de nabije toekomst zal er ook een meertje worden aangelegd met daarin een eiland. Hierop zullen 14 watervilla’s gebouwd worden in 4 verschillende types en met perceel oppervlaktes 366m2-709m2.

Basisschool Het Kroonjuweel

Op de hoek Lekstraat/Middelburgsestraat is in 2012 de school Het Kroonjuweel in gebruik genomen. Het is een Brede school met twee basisscholen, twee gymzalen, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang. Tevens is er een wijkruimte en een vestiging van de bibliotheek.winkels

In het centrum is een Jumbo en Aldi supermarkt, Marskramer, Primera, Kruidvat en Zeeman. In de Kanaalstraat en Paspoortstraat zijn diverse winkels. De bibliotheek van Souburg werd in 2017 gesloten. Een kleine bibliotheek is ervoor in de plaats gekomen in verzorgingshuis de Zoute Viever. Het aanbod van boeken is erg klein geworden met als gevolg weinig bezoekers. De afstand van Souburg Noord naar de Jumbo is zo’n 900 meter; naar de andere winkels is ongeveer 1200-1500 meter. De Torenweg (alleen voor snelverkeer) ligt naast Souburg Noord en gaat langs de Mortiere Woonboulevard in Middelburg.

Oost-Souburg nieuwbouw & woningbouw

Claverveld Vlissingen
Edisoncenter Vlissingen
Souburg-Noord nieuwbouwGeef een reactie