Bibliotheek Oost-Souburg verhuisd

By | 26 december 2015

bibliotheek oost-souburg in de kanaalstraat

bibliotheek Oost-Souburg verhuisd
De bibliotheek Oost-Souburg bestaat sinds 1978 en is een filiaal van de bibliotheek in Vlissingen. De bibliotheek was lange tijd gehuisvest in de Kanaalstraat in een voormalig bankgebouw. Er was een redelijk aanbod van boeken, vooral romans en kinderboeken. Na de zomervakantie van 2017 is de bibliotheek Oost-Souburg in de Kanaalstraat gesloten. Er is thans een servicepunt in verzorgingstehuis de Zoute Viever voor terug gekomen met een beperkt aanbod van zo’n 1000 boeken.

lidmaatschap
Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden. Een Basiskaart kost 42,50. Met die kaart kunnen ook boeken in Vlissingen en Middelburg geleend worden. Wil men een bepaald boek en staat dit in een andere Zeeuwse bibliotheek, dan kan de bibliotheek het reserveren.
Bibliotheek Oost-Souburg is gesloten en verhuisd
In 2011 werd het plan gelanceerd om de bibliotheken in Oost-Souburg en Vlissingen op te heffen. Er zouden mini-bibliotheken voor terugkomen in verschillende wijken. Mensen moesten vervolgens op een groot computerscherm hun boeken reserveren en later ophalen. Verder zou het meeste geld en personeel geinvesteerd worden in bibliotheken op openbare basisscholen. Veel inwoners in de gemeente waren hierop tegen; vooral oudere bewoners die geen internet gebruikten. Dit onzalige plan (van hun eigen directeur notabene) ging destijds gelukkig niet door. De inwoners van Souburg en Vlissingen kunnen voorlopig nog eerst een boek inkijken en daarna besluiten of ze het meenemen. De vooruitzichten voor behoud van de bibliotheek waren in 2015 niet gunstig. Er moest tot wel 70% worden bezuinigd. Ook de vooruitzichten van de hoofdvestiging in Vlissingen waren niet rooskleurig. Eind 2015 werd bekend dat de bibliotheek toch kon blijven bestaan. Aleen de openingstijden zijn licht aangepast. In de zomer van 2017 werd de bibliotheek toch gesloten en is er een servicepunt geopend in de Zoute Viever waar ongeveer 1000 boeken staan. De meeste boeken zijn romans.

Zeeland cultuur

Kunst en cultuur in ZeelandMilieumonument: gestolde oliedruppel – LandingsmonumentWindvaanDrie meisjes in de windHaal ik de Zee” – SanseveriaMens, Weer en WindVissersvrouwBadende Beelden – Kubol: sculptuur bij Ter Reede – Emmausgangers: beeld onder boulevard – Michiel de RuyterFrans NaereboutOpen ZuilZeevaartscholierEruptionLevensboomKoopvaardijWillem III Kunstcentrum

Geef een reactie