Jan Haas Emmausgangers

By | 19 december 2015

Emmausgangers Vlissingen

De Emmausgangers is een bronzen beeldengroep van drie personen aan een tafel. Emmaus was een dorp vlakbij Jerusalem. Volgens het Evangelie van Lucas zou Jezus op Paasdag in Emmaus (bij Jerusalem) aan twee discipelen zijn verschenen. Het kunstwerk staat op de hoek President Rooseveltlaan/Burgemeester van Woelderenlaan dichtbij de oprit naar de boulevard.

 beeldengroep in vlissingen

Floor Wibaut

plaquette wibaut in Vlissingen aan het Vierwindenplein
F.M Wibaut leefde van 1859-1936 en was een succesvol zakenman in de houthandel in Middelburg. Hij was geboren in Vlissingen in het Groenewoud op nummer 58. Toen hij in 1904 naar Amsterdam verhuisde ontwikkelde hij zich tot een wethouder met vooruitstrevende ideeën in de sociale woningbouw en stedenbouwkunde. In 2009 was het 150-jarig jubileum van Wibaut. In Amsterdam werd een standbeeld voor hem onthuld. De gemeente Vlissingen besloot een bronzen plaquette voor Wibaut te laten maken. Deze plaquette hangt aan een muur in de Weteringstraat tegenover het pittoreske Plein Vierwinden en het Groenewoud.

Jan Haas

De Emmausgangers en de plaquette van Wibaut zijn gemaakt door Jan Haas uit Vlissingen. Deze kunstenaar heeft verschillende andere kunstwerken gemaakt in Vlissingen zoals de Plaquette van F.M. Wibaut, Zeevaartscholier, Huiselijk Tafereel, Het Paar en het moderne Sanseveria.
Vlissingen kunst en cultuur

Kunst en cultuur in ZeelandKunst in MiddelburgModerne kunst MiddelburgBeeldenhuis VlissingenKunstroute Vlissingen

Geef een reactie