Open zuil

By | 25 december 2015

open zuil op boulevard vlissingen

Open Zuil in Vlissingen

De Open Zuil is een slanke roestvrij stalen zuil van 18 meter hoog. De bovenkant lijkt over de onderkant geschoven te zijn. Van boven is de zuil gedeeltelijk opengewerkt en is er verlichting ingebracht. Het kunstwerk werd in 2016 verwijderd omdat het verschillende keren schade opliep. De gemeente vond het niet langer verantwoord om de Open Zuil te laten staan.

open zuil
De Open Zuil stond ook bekend in Vlissingen als de Naald.

kunstenaar
Het kunstwerk is gemaakt in 1982 door beeldhouwer Andre Volten (1925-2002). Hij behoorde tot de belangrijkste Nederlandse beeldhouwers van de generatie na 1945. De Open Zuil was een geschenk van scheepswerf de Schelde aan de gemeente Vlissingen.

ligging
De Open Zuil stond op de boulevard van Vlissingen. Ter hoogte van de Coosje Buskenstraat waar Boulevard de Ruyter overgaat in Boulevard Bankert.
Meer kunst in Vlissingen

Milieumonument: gestolde oliedruppel – LandingsmonumentWindvaanLevensboomDrie meisjes in de windHaal ik de Zee” – SanseveriaMens, Weer en WindVissersvrouwBadende Beelden – Kubol: sculptuur bij Ter Reede – Emmausgangers: beeld onder boulevard – Michiel de RuyterFrans NaereboutOpen ZuilZeevaartscholierEruptionLevensboomKoopvaardijWillem III Kunstcentrum

Tags: Open Zuil, kunst, Vlissingen, boulevard, kunstroute, art gallery, galerie, Zeeland, Flushing, beeld, sculptuur


>

Geef een reactie