Milieumonument Vlissingen

By | 24 december 2015

milieumonument vlissingen

Milieumonument

Het Nationaal Milieumonument ligt op de Oranjedijk in Vlissingen. Het beeld stelt een aangespoelde en gestolde druppel olie voor die het milieu bedreigt. Aanvankelijk was het geplaatst op het Badstrand maar tijdens een storm in 1991 geraakte het los van de ondergrond. Besloten werd het monument te herplaatsen op de Oranjedijk naast de Oranjemolen. Hier heeft het kunstwerk uitzicht op de industrie in Vlissingen-Oost.

kunstenaar
Het Milieumonument is gemaakt in 1987 door de Belgische kunstenares Lidy Hoewaer. Het kunstwerk werd onthuld in september 1987 door de heer Nijpels, minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM).

vlissingen milieumonument
Het Milieumonument staat voor de Oranjemolen en een bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Naast het Milieumonument ligt het Landingsmonument. Op deze plek kwamen namelijk de Geallieerden in 1944 aan land. Naar het centrum van Vlissingen is dik 5 minuten lopen. Als men de dijk afloopt komt men uit bij de jachthaven/Bellamypark.
Vlissingen kunst en cultuur

WindvaanDrie meisjes in de windHaal ik de Zee” – SanseveriaMens, Weer en WindVissersvrouwBadende Beelden – Kubol: sculptuur bij Ter Reede – Emmausgangers: beeld onder boulevard – Michiel de RuyterFrans NaereboutOpen ZuilZeevaartscholierEruptionLevensboomKoopvaardijWillem III KunstcentrumKunst en cultuur in ZeelandKunst in MiddelburgModerne kunst MiddelburgBeeldenhuis Vlissingen

Geef een reactie