Vissersvrouw Vlissingen

By | 25 december 2015

standbeeld vissersvrouw vlissingen

Vissersvrouw in Vlissingen

De Vissersvrouw is een bronzen beeld op de Groene Boulevard in Vlissingen. Oorspronkelijk heette het beeld de Bruid maar dit is naderhand veranderd in de Vissersvrouw. Het kunstwerk is gemaakt in 1986 door beeldend kunstenaar Herman Bisschop uit Aardenburg.

ligging
Aanvankelijk stond het beeld op de Nieuwendijk maar het is in 2005 verplaatst naar de huidige locatie op de Groene Boulevard. Deze plek is meer toepasselijk, het kijkt nu uit over de Westerschelde. Achter het beeld is de jachthaven, de Nieuwendijk en het Bellamypark. Op de foto is het Keizersbolwerk te zien met daarop het standbeeld van Michiel de Ruyter. Boten naar de jachthaven en de loodshaven varen langs het Keizersbolwerk.
Kunst in Vlissingen

Milieumonument: gestolde oliedruppel – LandingsmonumentWindvaanDrie meisjes in de windHaal ik de Zee” – SanseveriaMens, Weer en WindVissersvrouwBadende Beelden – Kubol: sculptuur bij Ter Reede – Emmausgangers: beeld onder boulevard – Michiel de RuyterFrans NaereboutOpen ZuilZeevaartscholierEruptionLevensboomKoopvaardijWillem III Kunstcentrum

Tags: kunstroute, kunst, route, Vlissingen, kunstwerken, art gallery, galerie, Zeeland, Flushing, beeld, sculptuur

Geef een reactie