Badende beelden

By | 24 december 2015

badende beelden in vlissingen zeeland
renovatie stadhuis
De gemeente Vlissingen wilde een beeldengroep op het Stadhuisplein nadat het stadhuis in 2004/2005 geheel gerenoveerd was. De opdracht hiervoor ging naar de raad voor kunst en cultuur die een kunstenaar moest selecteren. Het extravagante kunstwerk veroorzaakte veel commotie in Vlissingen o.a omdat het pal voor de deur kwam te staan van zorgcentrum Scheldehof.

vlissingen badende beelden

Badende Beelden

De Badende Beelden zijn een groep van 6 kleurrijke sculpturen gemaakt van allerlei afval- en bouwmaterialen. De beelden namen zoals Flying Dutchman, Hals over Kop, Big Mama en Zapper. In de stenen ondergrond zijn kleine fonteintjes aangebracht waaruit water kan spuiten. De beeldengroep staat op het Stadhuisplein in Vlissingen. Tegenover de beelden staat het oude gebouw van zorgcentrum Scheldehof dat in 2017 verhuisde naar het Scheldekwartier.

kunstenaar
De Badende Beelden is gemaakt door David Bade. Hij is geboren op Curacao en is beeldhouwer, installatiekunstenaar, schilder en tekenaar. In 2010 ontving hij de Sikkensprijs.
Meer kunst in Vlissingen

Milieumonument: gestolde oliedruppel – LandingsmonumentWindvaanDrie meisjes in de windHaal ik de Zee” – SanseveriaMens, Weer en WindVissersvrouwBadende Beelden – Kubol: sculptuur bij Ter Reede – Emmausgangers: beeld onder boulevard – Michiel de RuyterFrans NaereboutOpen ZuilZeevaartscholierEruptionLevensboomKoopvaardijWillem III Kunstcentrum

Geef een reactie