City of Dance Middelburg 2019

By | 20 juli 2019

entree van City of Dance Middelburg 2019
Het dancefestival City of Dance Middelburg 2019 startte gistermiddag om 16.00 uur met Free Friday. Wij zijn niet de jongsten meer maar zoals verwacht waren er veel gezinnen met (kleine) kinderen en jonge senioren die ook een kijkje wilden nemen. Onze scooter parkeerden we op de Oude Veerseweg (bij Budget Cars) waar een fietsparkeerplaats was gemaakt. Het fietspad was afgesloten en iedereen moest vanaf hier 10 minuten lopen naar het festivalterrein dat in de weilanden ligt. Het festivalterrein is verplaatst en ligt iets verderop dan verleden jaar. De ingang is een poort gemaakt van kratjes Heineken. Nadat men binnen is gekomen staan even verderop de kassa’s met muntjes verkoop (zowel cash als automaten). Muntjes kosten 3 euro per stuk en je moet er minimaal 5 kopen. Er worden geen losse munten verkocht.

grote overkapping op City of Dance

Het gezellige Theatro is een dansvloer omringd door kleurige posters aan de wand. Er is een bar en een paar food kraampjes. Tussen 18.00 en 19.00 uur was er een live optreden van Isabel Provoost. Artiesten die in Theatro zullen optreden zijn o.a de Surinaams-Nederlandse feestband Trafassi, het dj-duo Wipneus en Pim en hardcore dj Darkraver.

City of Dance Middelburg

City of Dance Middelburg wordt dit jaar gehouden van 19 t/m 21 juli en trekt elk jaar zo’n 15.000 bezoekers. Muziekstijlen zijn hiphop en rap, electronic dance music (EDM), hardcore, techno en R&B. In totaal zullen er zo’n 200 artiesten optreden op 7 verschillende podia. Op Free Friday was niet alles op het terrein toegankelijk. Top artiesten die in 2019 optreden zijn de Nederlandse dj Jay Hardway, elektronische muziekgroep LNY TNZ, Nederlands hiphopartiest Bizzey, rapper Jebroer en feestact Snollebollekes.

food court van City of Dance 2019
Op de Food court zijn diverse food trucks waar je een hamburger, broodje kip, friet, loempia’s en pannekoeken kan kopen. De bierkraam op de food court verkocht alleen speciaal bier voor 2 munten. Even verderop is een grote bar waar gewone tapbiertjes verkocht worden voor 1 muntje. Cocktails vindt je bij de grijze dubbeldekker bus.

Yung Felix speelt op City of Dance 2019
Op het podium achter de food court was een optreden van de bekende hiphop artist Yung Felix die de afgelopen tijd een aantal hits had. Hier was duidelijk het jongere publiek voor afgekomen. De main stage was op dat moment nog gesloten. Wellicht dat het ’s avonds nog open ging. Wij verlieten het terrein tegen 20.00 uur en toen werd het merkbaar drukker. Vandaag (20 juli) zijn er nog late bird tickets te koop voor het festival. Heb je zin in een muziekfeest dit weekend dan kun je nog terecht. Vanmiddag 20 juli is de Streetparade in Middelburg centrum tussen 13.30 – 15.30 uur. Dt zijn foto’s van de Streetparade uit 2017.

Festival hotels

Er is geen camping meer op het festival. Wil je overnachten dan zul je zelf een hotel of camping in de buurt moeten boeken. Het is hoogseizoen dus boek ruim op tijd om zeker te zijn van een goede accommodatie.
Hotel Le Beau Rivage (op 250 meter van station, bussen naar festival)
Hotel Middelburg (achter McDonalds bij autoweg)
City Hostel Vlissingen (tweepersoonskamers en slaapzaal)
City Hotel Vlissingen
Strandhotels Zeeland

Evenement Zeeland

Muziek Festival Aan Zee Vlissingen 2022
Bevrijdingsdag Zeeland 2022
Onderstroom Vlissingen 2022
Volkoren Middelburg 2022
Jazz Middelburg 2022