Hoge Hill Domburg

Hoge Hill Domburg high hill
Hoge Hill is een duintop aan de rand van het dorp Domburg. In het verleden gaf deze verhoogde plek verschillende schilders en dichters nieuwe inspiratie. Hoge Hill maakt sinds 2017 deel uit van de herinrichting Boulevard Van Schagen Domburg. Er zijn verschillende trappen gebouwd. Men kan nu eenvoudig van het centrum naar Hoge Hill wandelen en vandaar langs de golfbaan lopen en naar de stranden buiten het dorp. De hoogte is ongeveer 25 meter.

uitzicht van high hill
Bovenaan is een grote ronde bank van steen waar mensen van het uitzicht kunnen genieten. Er kunnen enkele tientallen mensen zitten. De heuvel is niet toegankelijk met een rolstoel. Naast de heuvel ligt de parkeerplaats aan de Van Voorthuijsenstraat. Via een trap staat u in een mum van tijd op de top. Via een tweede trap loopt u naar het duinpad richting centrum. Naar strandpaviljoen Oase op het Westerstrandis 200 meter. Een derde trap geeft toegang tot het duinpad richting golfbaan – Westkapelle.

marmeren platen op hoge hill domburg
Op de top staan ook 9 of 13 zwarte marmeren platen die de kernen in de gemeente Veere voorstellen. De grootste kern is Koudekerke met 3482 inwoners. Domburg heeft 1553 inwoners. Andere dorpen die ook tot de gemeente Veere behoren zijn de badplaatsen Zoutelande, Oostkapelle en Vrouwenpolder.

Vakantie Domburg

Domburg hotels en appartementen
Strandhotels Zeeland
Luxe hotel Zeeuwse kust
Design hotels Zeeland