Vrouwenpolder

breezand strand vrouwenpolder
Vrouwenpolder is een dorp op 1200 meter van de kust van Walcheren. Het behoort tot de gemeente Veere en heeft ongeveer 1100 inwoners. De belangrijkste attracties van Vrouwenpolder zijn het (zeer) brede zandstrand van Breezand en het nabijgelegen Veerse Meer. Vanaf het strand heeft men uitzicht op de Oosterscheldekering en Neeltje Jans. Het strand van Breezand naar Oostkapelle is aanzienlijk smaller en rustiger. Weer wat verderop ligt Aloha Beach waar ook het naaktstrand is te vinden.

Hotels Vrouwenpolder

Strandhotel Duinoord (1044 beoordelingen, 9.0)
Duinhotel Breezand (4-sterren, nieuw geopend in 2020)
Budget Hotel Vrouwenpolder (245 beoordelingen, 8.0).
Hoevehotel Hof Christina (283 beoordelingen, 9.2)
Appartementen Hofwestdijk (63 reviews, 9.3)

Campings & vakantiehuisjes
Er zijn diverse campings in Vrouwenpolder. Het meest bekend is Camping de Zandput. In Domburg ligt het vijf sterren vakantiepark Hof Domburg dat chalets, bungalows en vakantievilla’s verhuurd.

Uitgaan
In Domburg zijn diverse cafe’s die dichtbij elkaar liggen zoals de Beach Club en Cafe Tramzicht. In Renesse zijn veel discotheken, jongerencaf√©s en bars; de afstand naar Renesse is ongeveer 20km.

Bioscoop
Cinecity is een moderne bioscoop in het centrum van Vlissingen met 8 filmzalen en een cafe-restaurant.

Bus & trein
Het dichtstbijzijnde treinstation is in Middelburg. Vanaf het busstation (naast het treinstation) in Middelburg vertrekt uur buslijn 64 naar Vrouwenpolder. Buslijn 64 maakt een uitgebreide rondreis over Walcheren. Onderweg doet de bus eerst Veere centrum aan (10 minuten), Vrouwenpolder (22min), Oostkapelle (32 min), Domburg (38 min), Westkapelle, Zoutelande, Dishoek en Vlissingen.