Vrouwenpolder

breezand strand vrouwenpolder
Vrouwenpolder is een dorp op 1200 meter van de kust van Walcheren. Het behoort tot de gemeente Veere en heeft ongeveer 1100 inwoners. De belangrijkste attracties van Vrouwenpolder zijn het (zeer) brede zandstrand van Breezand en het nabijgelegen Veerse Meer. Vanaf het strand heeft men uitzicht op de Oosterscheldekering en Neeltje Jans. Het strand van Breezand naar Oostkapelle is aanzienlijk smaller en rustiger. Weer wat verderop ligt Aloha Beach waar ook het naaktstrand is te vinden.

Hotels Vrouwenpolder

Het hotel met de meeste reviews in Vrouwenpolder is Budget Hotel Duinoord (404 beoordelingen, 8.1). Dit hotel ligt achter het duin op 1-2 minuten lopen van het strand. Het hotel met de meest hoge reviews is Hoevehotel Hof Christina (276 beoordelingen, 9.3) dat in een historische boerderij is gevestigd. Appartementen Hofwestdijk (60 reviews, 9.4) is gebouwd in de stijl van een boerderij en bevindt zich midden in de polder op 1 km van Vrouwenpolder. Amadore Grand Hotel de Kamperduinen ligt op 5 km van Vrouwenpolder en is een van de meest populaire hotels van Zeeland. Dit 4-sterren hotel beschikt over een wellness centrum met overdekt zwembad, sauna en natuur zwemvijver. Naar het strand is 600 meter. Er is gratis parkeren en verhuur van elektrische fietsen.

Campings & vakantiehuisjes

Er zijn diverse campings in Vrouwenpolder. Het meest bekend is Camping de Zandput. In Domburg ligt het vijf sterren vakantiepark Hof Domburg dat chalets, bungalows en vakantievilla’s verhuurd.

Uitgaan

Veel vakantiegangers gaan in de weekenden en zomermaanden naar discotheek De Hooizolder in Westkapelle, welke de grootste disco in Zeeland is. Ook in Domburg zijn verschillende leuke cafe’s naast elkaar zoals de Beach Club en Cafe Tramzicht. In Renesse zijn veel discotheken, jongerencafe’s en bars; de afstand is ongeveer 20km.

bioscoop
Cinecity is een moderne bioscoop in het centrum van Vlissingen met 8 filmzalen en een cafe-restaurant.

bus & trein

Het dichtstbijzijnde treinstation is in Middelburg. Vanaf het busstation (naast het treinstation) in Middelburg vertrekt uur buslijn 64 naar Vrouwenpolder. Buslijn 64 maakt een uitgebreide rondreis over Walcheren. Onderweg doet de bus eerst Veere centrum aan (10 minuten), Vrouwenpolder (22min), Oostkapelle (32 min), Domburg (38 min), Westkapelle, Zoutelande, Dishoek en Vlissingen.