Oranjezon Vrouwenpolder

By | 13 juli 2020

Oranjezon natuurgebied en Aloha Beach
Links het pad naar Aloha Beach in Vrouwenpolder en rechts de weg naar de ingang van natuurgebied Oranjezon. We waren hier nog niet eerder geweest. Vroeger was Oranjezon een waterwingebied maar tegenwoordig is het een natuurgebied met allerlei soorten planten, reeën, damherten en konikpaarden. Donateurs van de stichting Het Zeeuwse Landschap hebben gratis toegang. Overige bezoekers betalen een euro in de automaat (cash geld meenemen, geen pin).

Oranjezon natuurgebied Oostkapelle
Er zijn 5 wandelroutes uitgezet in Oranjezon. Wij zagen de gratis kaart over het hoofd in de kleine expositie ruimte bij de entree. En liepen dus maar lukraak door het gebied. Hierdoor misten we de uitkijktoren die ergens in het bos staat maar gesloten is door onderhoudswerkzaamheden. Oranjezon is 400 hectare groot.

wandelen in Oranjezon Vrouwenpolder
Wij hebben geen grote dieren gezien maar we hebben slechts een klein gedeelte van het natuurgebied gezien. We wilden ook naar het strand. Volgende keer zullen we zeker meer tijd uittrekken voor de wandeling en dit keer met een kaart erbij.

Oranjezon zand
Oranjezon bestaat niet alleen uit groen maar er zijn ook zandgebieden naar de duinen toe. Wij volgden een paar mensen en kwamen uit op het naaktstrand :). Oranjezon is afgebakend met hekken en prikkeldraad en ik was er niet op bedacht dat we al wandelend door de duinen op het naaktstrand zouden terecht komen. Het naaktstrand bij Oranjezon is niet het enige naaktstrand op Walcheren maar wel het meest afgelegen. Vanaf de parkeerplaats naar het strand is minstens 1200 meter. Het naaktstrand bij Domburg is een stuk dichterbij de parkeerplaats. Het naaktstrand begint globaal links van strandpaviljoen Aloha Beach.

Aloha Beach Vrouwenpolder
Het glooiende toegangspad naar Aloha Beach Vrouwenpolder gaat dwars door natuurgebied Oranjezon. Er is ook een betonnen trap van 20 meter hoog.

strandwacht aloha beach
De strandwachtenpost van Aloha Beach. Veel bezoekers komen met de fiets en van Camping Oranjezon dat dichtbij de ingang van het wandelpad naar het strand ligt. Niet te zien maar op de achtergrond ligt de Oosterscheldekering.

Aloha Beach Vrouwenpolder
Aloha Beach met strandpaviljoen en strandwachtenpost. Naast het paviljoen is ook een frietkraam en een openbaar toilet. Bij eb is het strand breed en weids met volop ruimte om te voetballen of andere spellen te spelen. We hadden de indruk dat er best veel Duitse en Belgische toeristen op Aloha Beach waren. Het naaktstrand begint ongeveer 150 meter vanaf het strandpaviljoen.

Vakantie Zeeland

Oostkapelle strand
Middelburg appartementen
Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland