Breezand Zeeland

pad door de duinen naar Breezand
Vrouwenpolder is een klein dorp met 1100 inwoners. Tot 1966 was het een zelfstandige gemeente. Breezand was destijds een van de buurtschappen en kleine dorpen die tot de gemeente Vrouwenpolder behoorden. Na 1966 kwam Vrouwenpolder onder het bestuur van de gemeente Veere.

Breezand Zeeland

strandpaviljoen de dam
Breezand Zeeland ligt aan de kust en dichtbij het Veerse Meer. Veel toeristen in Vrouwenpolder verblijven in een van de vele vrijstaande vakantiehuisjes. Het is ongeveer 1200 meter van het centrum van Vrouwenpolder naar het brede strand van Breezand. De naam suggereert het al maar het strand is hier wel 500 meter breed. De meeste mensen gaan naar de waterkant maar ook voor rustzoekers is plek op dit grote strand. Ergens in het midden van het strand is een speelschip en ook naast strandpaviljoen De Dam is een mooie speelplaats met speelhuis, vuurtoren met glijbaan, loopbrug, looppaden en een gondel. 500 meter verderop ligt Beachclub Lekker.

Strandwacht

strandwacht breezand
De strandwacht heeft een eigen pand op het strand en ligt naast strandpaviljoen Breezand. In het gebouw van de strandwacht zijn openbare toiletten. Vanaf de strandwacht loopt het strand naar Oostkapelle en Domburg. Het is hier minder druk dan bij Breezand.

Hotels Breezand & Vrouwenpolder

Budget Hotel Duinoord heeft een prima ligging recht tegenover de duinovergang. Men wandelt in 1-2 minuten naar het brede strand. Duinoord beschikt over familiekamers en familiesuites. Er is gratis parkeergelegenheid en gratis wifi. De ruim 400 reviews geven gemiddeld een 8.1 als cijfer. Booking heeft ook een aantal strandbungalows op het strand van Breezand maar in de praktijk zijn deze niet eenvoudig te boeken. Kijk hier voor meer hotels en appartementen in Vrouwenpolder.

Zeeland hotels

Hotels Domburg
Strandhotels Zeeland
Vlissingen hotels