Stadswallen Veere


De stadswallen van het dorp Veere werden voor het eerst in 1340 aangelegd. In de periode tot 1390 werden ook grachten en muren gebouwd. Een wal heeft als voordeel dat je het niet zo makkelijk kapot schiet met een kanon als een muur. Het bekendste deel van de stadswallen is bij het Veerse Meer en langs het Kanaal door Walcheren. Je kunt vanaf de parkeerplaats langs het kanaal over de dijk naar de Campveerse Toren lopen. Hier leggen de rondvaartboten aan en is een aanlegsteiger.


De ingang tot de tunnel van de fortificatie is dicht bij de jachthaven aan de Kaai. Er lopen weinig mensen op de stadswallen achter de jachthaven. Er is zelfs een zandstrandje dat aan het Veerse Meer ligt. Waarschijnlijk zijn veel mensen onbekend met dit gedeelte. En dat is best jammer want je kunt er lekker wandelen en genoeg zien. Met Europees geld is er een route over de stadswallen gemaakt.


Het is best donker als je binnenstapt. De ogen moeten even aan het donker wennen. De schietgaten geven een blik naar buiten.

wandelen over de stadswallen van Veere


Molen de Koe ligt op de stadswallen van Veere. Er is ook een trekvlot waarmee men zichzelf naar de overkant kan zetten. Aan de overkant van de weg (bij Molen de Koe) loopt de route verder. Een tweede trekvlot is bij de Kreekweg. Als je op de Langendam staat en over het water uitkijkt dan zou je het tweede trekvlot kunnen zien als het door iemand gebruikt wordt. Bekijk hier onze Facebook video van het trekvlot bij Molen de Koe.

Rong wandelt over de stadswallen van Veere in 2022
Wandelen over de stadswallen van Veere. Op de achtergrond het stadhuis op de Markt.

Dagje uit Veere

Dagje uit Veere
Laadpaal elektrische auto Oranjeplein
Bijzonder overnachten Veere
Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland