Dagje uit Veere

veere markt terrasjes
De gemeente Veere telt bijna 22.000 inwoners en bestaat uit 13 plaatsen. Het dorp Veere ligt aan het Veerse Meer en er wonen iets meer dan 1600 mensen. De meeste mensen wonen in Koudekerke (3360), Westkapelle (2615) en Oostkapelle (2330). Andere bekende plaatsen in de gemeente Veere zijn Domburg (1650 inwoners) en Zoutelande (1660). Een dagje uit Veere kent levert heel wat attracties op en bezienswaardigheden. Op de foto de Markt in het dorp Veere.

Het dorp Veere

veere wandelen door dorp
Het dorp Veere is een toeristisch plaatsje aan het Veerse Meer. Het trekt bijna heel het jaar toeristen en dagjesmensen die door het dorp slenteren. De dorpskern is niet groot waardoor men op het gemak door het plaatsje kan wandelen. Centraal punt is de Markt met het oude stadhuis. Hier zijn verschillende winkeltjes en horecagelegenheden. Dichtbij liggen de Grote Kerk, jachthaven, stadswallen en het Veerse Meer. Hier is ook de parkeerplaats Oranjeplein met een laadpaal, pinautomaat, openbare wc, snackbar met terras en een loket voor tickets voor het pontje en de rondvaartboot. Naast de dijk ligt de Campveerse Toren waar de veerboot en rondvaartboot afmeren. In de toren is een hotel en restaurant gevestigd.

Pontje Kamperland

Een leuke attractie in het dorp Veere is het pontje naar Kamperland. Het pontje is een kleine ferry die naar Kamperland vaart dat aan de overkant van het Veerse Meer ligt. Alleen fietsers en wandelaars mogen mee (en elektrische scooters). Een enkeltje voor wandelaars en fietsers kost 4 euro. Kinderen tot 4 jaar en honden zijn gratis. De kaartverkoop in Veere is in juli en augustus op het Oranjeplein. De andere maanden is de kaartverkoop op de boot zelf. Betaling is contant. De eerste afvaart in Veere is om 10.15 en de laatste is om 17.00 uur. Er zijn 7 afvaarten op een dag. De laatste afvaart in Kamperland is om 17.30 uur. Het pontje gaat weer varen vanaf zaterdag 30 mei 2021. Wees op tijd bij de afvaart want anders moet je een uur wachten. Bovendien is het een kleine boot en kan het druk zijn. Van Veere naar Kamperland over de weg is 16,5 km. Met de boot is het 3,5 km. Op zo’n 2 km van de aanlegsteiger in Kamperland ligt vakantiepark de Schotsman. Er is daar een strand, restaurant met groot terras en de mogelijkheid om een surfplank of zeilbootje te huren.

Rondvaartboot Veerse Meer

Op dezelfde plek als het pontje meert de rondvaartboot op het Veerse Meer af. Men kan kiezen uit een een rondvaart van 1 uur of 2 uur. De boten varen een rondje langs enkele eilanden en richting Breezand/Vrouwenpolder. Opstappen en aankomst is naast de Campveerse Toren. Het vaarseizoen is van 30 mei t/m 27 september + een aantal dagen in de herfstvakantie. De boten vertrekken om het uur, de eerste vaart (die 1 uur duurt) is om 12.00 uur en de laatste om 16.00 uur. De rondvaart die 2 uur duurt start tussen 11.00 uur en 13.00 uur. Een ticket voor een boottocht van 1 uur kost 10 euro voor volwassenen en 6,60 voor kinderen. De rondvaart van 2 uur kost 14 euro.

Attracties in gemeente Veere

Dagje uit Zoutelande
Breezand Vrouwenpolder
Oranjezon natuurgebied Vrouwenpolder
High Hill Domburg
Wandelen Domburg
Herdenkingsmonument Westkapelle (met tank)
Dishoek

Veere dagje uit – hotels

Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland
Appartementen vakantie Zoutelande
Appartementen vakantie Vlissingen