Stadhuis Veere

stadhuis Veere 2022

Stadhuis Veere

Het stadhuis van Veere staat aan de Markt en werd gebouwd tussen 1474-1477. Het gebouw werd gerestaureerd in 1885 en in de periode 1930-1935. In de toren is een carillon van 35 klokken waarvan 24 klokken dateren uit 1735. Op de benedenverdieping van het stadhuis bevindt zich Stadsmuseum de Vierschaar. Vroeger diende deze plek als rechtbank. De eerste verdieping wordt thans gebruikt als trouwzaal.

achterzijde van het stadhuis in veere via de steeg
Veere is een klein plaatsje maar trekt veel toeristische bezoekers. Het dorp leent zich prima voor een wandeling over de Kaai, Markt, steegjes of over de stadswallen.

klokketoren van stadhuis veere  2022

veere stadhuis
trouwen
Het pittoreske stadhuis in Veere is een populaire locatie op Walcheren om te trouwen en voor recepties. De zaal op de eerste verdieping heeft plaats voor 70 personen (50 zitplaatsen) en ademt de oude stijl van vroeger. Er staan unieke voorwerpen in. Boven de schouw bijvoorbeeld hangt een schilderij uit 1700 met het portret van koning-stadhouder Willem III. Trouwen in het stadhuis kan 6 dagen per week (zondags gesloten). Er is geen lift in het gebouw; de brede trap naar de trouwzaal boven heeft 32 treden. De benedenverdieping (museum de Vierschaar) wordt ook gebruikt als trouwzaal. In de Vierschaar kunnen maximaal 40 personen plaats nemen. Wil je kijken of er plek is voor je trouwerij? Op de website van de gemeente Veere kun je dit direct zien. Je kunt dan een tijd uitkiezen en eventueel een trouwambtenaar naar keuze.

Stadhuismuseum De Vierschaar
Het museum is op de begane grond. Er zijn schilderijen en allerlei historische voorwerpen, zoals de beker van Maximiliaan van Bourgondië. Openingstijden: van 1 april t/m 1 november dagelijks van 13.00 -17.00 uur. Op vrijdagmiddagen is het museum gesloten vanwege huwelijksvoltrekkingen. Entree kost €2. Kinderen t/m 12

Dagje uit Veere

Grote Kerk
Dagje uit Veere
Laadpaal elektrische auto Oranjeplein
Veerse Meer
Veere jachthavens
Veere 1809 – evenement