Mooiste plekjes Vlissingen

strand en boulevard van Vlissingen

Vlissingen mooiste plekjes

Tsja, de boulevard en het strand zal bij veel mensen op nummer 1 staan maar zijn er meer mooie plekjes in Vlissingen? We geven een klein lijstje met andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Op de foto het Badstrand dat voor de boulevard van Vlissingen ligt (zomer 2022). Er zijn 3 strandpaviljoens en een gebouw voor de strandwacht.


Veel mensen gaan naar Vlissingen bij warm weer. Wat Vlissingen verschilt van Zoutelande en Domburg zijn de passerende zeeschepen die vaak rakelings langs varen (vooral bij eb). De schepen gaan naar Antwerpen, Gent, Terneuzen en de haven van Vlissingen.

Keizersbolwerk Vlissingen
Als je op zoek bent naar mooie plekjes in Vlissingen dan is het Keizersbolwerk een goede tip. Het bolwerk is een belangrijk historisch monument in Vlissingen. Het werd gebouwd in de 16e eeuw als onderdeel van een verdedigingslinie om de stad te beschermen. Het is vernoemd naar keizer Karel V, die destijds heerste over het Heilige Roomse Rijk en de Nederlanden. In de jaren ’90 van de 20e eeuw is het bolwerk gerestaureerd. Het standbeeld van Michiel de Ruyter staat op het Keizersbolwerk.

Achter het bolwerk ligt de loodshaven. Je kan ook beneden door een gang lopen en dan kom je uit op de betonnen glooiing voor boulevard de Ruyter. Je kan langs het water een wandeling maken richting het strand. Onderweg passeer je de Langste Bank en de Gevangentoren.

Oranjemolen Vlissingen
De Oranjemolen staat op de zogenaamde groene boulevard van Vlissingen. Op deze boulevard rijden geen auto’s maar alleen fietsers en wandelaars. Het ligt dichtbij het Bellamypark en de Nieuwendijk waar veel horeca is gevestigd. De Oranjemolen is vrijdags geopend voor het publiek (9.00-16.00 uur) en de toegang is gratis. Je kan dan naar boven lopen via een steile trap. Naast de molen is een bunker uit de Tweede Wereldoorlog en Uncle Beach met het beeld van een aanvallende commando. In 1944 was het strand naast de molen een landingsplek voor de geallieerden.

Meer tips Vlissingen mooiste plekjes

Dokhaven (lekker wandelen in centrum)
Dok van Perry (voormalig droogdok in Dokhaven)
Kunstroute (kunstwerken op boulevard en binnenstad)
Het Beeldenhuis (prachtig monumentenpand)
Veerboot Vlissingen – Breskens (overtocht van 25 minuten)
Sardijntoren (hoogste toren van Vlissingen)
Nollebos Vlissingen (ligt naast de boulevard)
Wooldhuis (monumentaal pand op boulevard)
Fort Rammekens Ritthem (oud zeefort uit 1547)