Muzeeum Kazematten

By | 17 december 2015

muzeeum vlissingen

Muzeeum & Kazematten

Het Muzeeum is een maritiem museum in het centrum van Vlissingen. Het museum is gevestigd in een aantal historische panden waaronder het befaamde Lampsinshuis. Tevens is er een nieuw pand naast gebouwd.

collectie
scheepsmodel muzeeum
De collectie van het muZEEum bestaat o.a uit portretten van Zeeuwse zeehelden, zeegezichten en havengezichten. Ook beschikt het museum over een belangrijke Michiel de Ruytercollectie en de stadshistorische collectie van de gemeente Vlissingen. Verder zijn er veel voorwerpen van het VOC-schip ’t Vliegent Hart’ en een uitgebreide collectie scheepsmodellen.

Muzeeum uitzicht op dak
Op het dak van het museum heeft men een mooi uitzicht over de jachthaven en Westerschelde.

openingstijden
In het zomersseizoen (April -September) is het MuZeeum geopend maandag t/m vrijdag van 10.00 -17.00 uur. In het winterseizeon is het museum van dinsdag t/m vrijdag open van 10.00 -17.00 uur. Op zaterdag, zondag en feestdagen van 13.00 -17.00 uur.
Kinderen 4 t/m 12 jaar betalen €5, volwassenen €10 inclusief toegang tot de Kazematten. Een los kaartje tot de Kazematten kost €4 voor volwassenen.

Kazematten

Een nieuw onderdeel van het museum zijn de Kazematten die in het Keizersbolwerk zijn gevestigd. Een kazemat was in het verleden een militair bouwwerk. De Kazematten in Vlissingen werd in 1811 door Napoleon gebouwd. De ruimtes onderaan het Keizersbolwerk werden onlangs gerestaureerd en zijn thans open voor het publiek. Er is een tentoonstelling te zien. De Kazematten zijn 350 meter van het Muzeeum.

Locatie & parkeren

Het MuZeeum ligt op de Nieuwendijk. Tegenover het MuZeeum is de jachthaven en pretpark Het Arsenaal. Op het Bellamypark (om de hoek) is Reptielenzoo Iguana. Naar parkeergarage de Fonteyne is 5 minuten lopen. Het parkeertarief voor de garage is €1,70 per uur. Voor de uren van 18.00 – 09.00 uur betaalt men maximaal €4. De laadpaal in de Slijkstraat is 600 meter van het Muzeeum. Meer laadpalen voor elektrische auto’s zijn te vinden op de Spuikom Parking naast de bioscoop.

Citytrip Vlissingen

Het Muzeeum ligt in het centrum van Vlissingen op de Nieuwendijk. In deze straat zijn restaurants, cafe’s en hotels te vinden. Hotel Ambiente is 50 meter van het museum. Hotel Zilt ligt op 100 meter en wordt veel geboekt (1001 reviews, 8.3). Het hotel heeft tevens een ruim appartement. Op de boulevard liggen enkele 3-sterren hotels en het 4-sterren Arion Hotel. Goedkope keus zijn het City Hotel en City Hostel op 500 meter van het Museum.
Hotels boulevard Vlissingen
Goedkope hotels Vlissingen
Vlissingen hotels en appartementen
Strandhotels Zeeland

Geef een reactie