Vlissingen dagje uit

Vlissingen boulevard
Vlissingen dagje uit maar waar naar toe? Wie aan Vlissingen denkt komt al vaak uit op een bezoek aan de boulevard en het strand. Maar er zijn ook diverse andere attracties en bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Boulevard, strand & parkeren

Vlissingen heeft 3 boulevards die naast elkaar liggen. Het beginpunt ligt in de binnenstad bij Boulevard de Ruyter waar ook zijn standbeeld staat. De boulevard loopt door tot aan het monumentale Wooldhuis. De totale lengte is ruim 2 km. Op zondag maken veel inwoners van Vlissingen een rondje over de boulevard. Je kunt er lekker uitwaaien en even zitten op een terrasje of binnen in een horecagelegenheid. Auto rijden mag ook maar er is wel eenrichtingsverkeer dat een aangepast tempo moet rijden. Het grootste strand is het Badstrand en dit ligt voor Boulevard Evertsen. Zeeschepen varen soms op 100 meter van het strand als het eb is. De beste plek om te parkeren bij het strand is op de boulevard zelf maar die plekken zijn snel bezet. Achter de boulevard ligt Parkeerterrein Spuikom dat een centrale locatie heeft. Daar staat ook de bioscoop. Op Spuikom staan 3 laadpalen om een elektrische auto op te laden. Parkeren in Vlissingen kost 2 euro per uur in de zomer en in de winter (nov-maart) is het 1,5 euro per uur.

Terrasje pakken

Terrasjes vindt je in het centrum op het Bellamypark en op de Nieuwendijk. Uiteraard zijn er ook verschillende terrassen op de boulevard. Een bekend terras op de boulevard dichtbij de binnenstad is het terras van Hotel Restaurant De Belgische Loodsensociëteit. Een populair terras op Boulevard Bankert is bij Hotel Truida dat een hangend terras heeft over de boulevard. Twee andere hangende terrassen zijn bij de Gevangentoren en 4-sterren Amadore Hotel Arion. Een bijzonder terras is te vinden op het Badstrand bij Strandpaviljoen Pier 7. Je zit daar letterlijk op het zand. Pier 7 heeft ook een aantal hotelkamers op het strand.

Loodsboten kijken

loodshaven vlissingen
Voor het Bellamypark (terrasjes, restaurants, cafe’s) ligt de loodshaven van Vlissingen. Het is een klein haventje dat aan de zee grenst. Hier stappen de loodsen aan/van boord van loodsboten om vervolgens naar de zeeschepen op de Westerschelde te varen. De Westerschelde kent veel ondiepe plekken en wordt druk bevaren. Een loods begeleidt de schepen op hun reis. De meeste schepen gaan niet naar de haven van Vlissingen maar naar de havens in Antwerpen en Gent. Op de achtergrond van de foto is de binnenstad van Vlissingen te zien. Je kunt de loodsboten ook goed zien als je op het naastgelegen Keizersbowerk staat. Op dit bolwerk staat het standbeeld van Michiel de Ruyter, een kleine vuurtoren en verschillende bankjes.

Attracties in de binnenstad

Het Arsenaal, Muzeeum en Iguana liggen in het centrum van Vlissingen. De betaalde attracties liggen binnen 5-10 minuten lopen (500-1000 meter) van elkaar.
Het Arsenaal : Piratenpark & Zeeaquarium
Carrousel : games beneden + casino op eerste etage
Zeeuws maritiem muZEEum
Reptielenzoo Iguana
– Oranjemolen op zeedijk (naast Arsenaal)

Oranjemolen & Groene Boulevard

oranjemolen groene boulevard met treinje
De Oranjemolen staat op de zeedijk dichtbij het Arsenaal en de binnenstad. De molen kan gratis bezichtigd worden op vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur (donaties worden op prijs gesteld, een klein potje staat ergens in de molen). De andere dagen is de molen gesloten. De plek waar de Oranjemolen staat wordt ook wel Groene Boulevard genoemd. Een leuke entree is via de sluis van de jachthaven (naast de loodshaven). Men staat dan gelijk op de ‘Groene Boulevard’. Naar de Oranjemolen is 400 meter lopen. Onderweg passeert men het Arsenaal, het Joods monument en een glazen container met daarin een kleine mini onderzeeër van de Duitsers uit de Tweede Wereldoorlog. Voor de molen ligt een bunker en ernaast ligt het landingsmonument Uncle Beach.

Bioscoop Cinecity

Cinecity is een moderne bioscoop met 7 zalen. In de grootste zaal (CCXL) zijn 700 comfortabele stoelen en een filmdoek van 24 x 10 meter. Bij muziekoptredens en voorstellingen kunnen de stoelen verwijderd worden. De bioscoop staat in het centrum dichtbij de boulevard.

Veerboot naar Breskens – Sluis & Brugge

veerboot Vlissingen Breskens
De veerboot Vlissingen – Breskens is een erg leuke attractie zeker als u met kinderen bent. Met enig geluk vaart er een groot schip langszij. De overtocht duurt 25 minuten en kost in het hoogseizoen €4,65 voor een enkele reis. Een dagretour in het hoogseizoen kost €8,35. Het laagseizoen is van 1 januari tot 28 juni en 21 september t/m 31 december. Een dagretour kost in het laagseizoen €6,00. Als men de fiets of scooter meeneemt dan komt er twee euro extra bij. Kinderen t/m 3 jaar reizen gratis. Kinderen van 4 t/m 11 jaar hebben korting. Men kan online een kaartje kopen maar ook ter plekke aan de kassa. Voordeel van online kopen is dat men zekerheid heeft van een plekje. Door het coronavirus worden minder mensen toegelaten op de veerboot. In het laagseizoen is het normaal gesproken niet zo druk. Naast het veerstation in Breskens is het busstation. Bussen rijden om het uur naar plaatsjes in de omgeving en tevens naar Sluis en Brugge. Vanaf het veerstation in Breskens naar het centrum is ongeveer 1 km lopen. Auto’s en motoren kunnen niet mee met de ferry maar moeten door de Westerscheldetunnel.

Attracties buiten het centrum

– Speelpaleis Bambini – Binnenspeeltuin
– Speeltuin Lammerenburg
– Speeltuin Oude Stad (rand van centrum)

Fort Rammekens

Fort Rammekens Ritthem is het oudste zeefort in West-Europa. Het ligt ongeveer 10 km van Vlissingen centrum. Het fort is geopend in het weekend van 11.00-17.00 uur. Reserveren is verplicht door het coronavirus. Entree kost €5, kinderen t/m 12 jaar betalen de helft. Het fort is goed te bereiken met de fiets. Vanaf het treinstation Vlissingen gaat er een weg (voornamelijk fietspad) langs de Westerschelde naar Fort Rammekens. Fietsen kunnen gehuurd worden op het treinstation.

Evenementen

Door het coronavirus zijn er dit jaar geen evenementen. Als alles goed is zal 2021 een stuk beter worden. Een paar evenementen die ieder jaar in Vlissingen worden gehouden:
Kermis (een week in juli)
Festival Onderstroom (weekend in juni/juli)
Vintage Festival (rockabilly muziek en auto’s)
Bevrijdingsfestival (op 5 mei met veel muziek)
Film by the Sea (muziekfestival van 10 dagen in september)

Trein & bus

Het treinstation van Vlissingen ligt buiten de stad naast de veerboot naar Breskens. Er rijdt 1-2 keer per uur een bus naar het Scheldeplein. De kortste weg naar het centrum is via de sluizen. Aan de overkant van de sluizen kan men rechtsaf gaan en dan via de Piet Heinkade naar de binnenstad lopen/fietsen. Een mooiere weg (maar iets langer) is niet rechtsaf slaan maar links. Deze weg is alleen voor fietsers en voetgangers en loopt langs de Westerschelde. De weg is ongeveer 2,5 km en komt uit bij de loodshaven en Bellamypark.

Vlissingen dagje uit – hotels

Hotels boulevard Vlissingen
Goedkope hotels Vlissingen
Appartementen vakantie Vlissingen
Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland