Pier 7 Vlissingen

By | 16 april 2018

Pier 7 Vlissingen
Gisteren zijn we even naar de boulevard van Vlissingen gereden. Tot onze verrassing was het nieuwe strandpaviljoen Pier 7 geopend. Dit zogenaamde zandpaviljoen ligt op het Badstrand voor Boulevard Evertsen. De opening heeft even op zich laten wachten. De voorbereidingen dateren van 2016. Er moesten vergunningen aangevraagd worden bij verschillende instanties voordat met de bouw begonnen kon worden.

De exploitatie van Pier 7 ligt in handen van de drie jonge broers Damen. Hun ouders Frank en Inge Damen zijn al actief in de horeca als eigenaar van De Watertoren. De naam Pier 7 is afkomstig van de oude pier die vroeger in Vlissingen stond. Deze pier werd in 1942 afgebroken door de Duitsers. Zeven slaat waarschijnlijk op de 7 hotelkamers naast het paviljoen.

de trap naar het zandpaviljoen
Het dak grenst aan de boulevard en biedt een mooi uitzicht over het strand en de zee. Via de nieuwe trap komt men in het paviljoen.

zandpaviljoen pier 7 vlissingen interieur
Er is voldoende ruimte om ook binnen te zitten. Afgelopen zondag was het op een gegeven moment goed vol. Zeker toen het ging regenen. De kinderen waren uitgelaten en er heerste een uitgelaten stemming. Wij zijn uiteindelijk pas na zes uur weggegaan en toen was het weer (heerlijk) rustig.

lougebanken op strand vlissingen
De loungebanken op het strand zien er zeer aanlokkelijk uit.

Bijzonder overnachten in Vlissingen

De zeeschepen varen vlak langs het strand van Vlissingen. Vanaf 23 april 2018 opent zandpaviljoen Pier 7 een aantal unieke beach rooms. Men stapt letterlijk vanuit de slaapkamer op het strand van Vlissingen. Zondag 15 april was er nog veel werk te verrichten in de kamers. Ik ben benieuwd of ze de streefdatum gaan halen. (Kijk hier voor de foto’s). Andere hotels op de boulevard van Vlissingen zijn o.a het 4-sterren hotel Arion, Hotel Restaurant De Belgische Loodsensocieteit en de luxe strandappartementen Gulden Stroom.

Trouwen in Vlissingen

De gemeente Vlissingen heeft verschillende trouwpakketten. Het goedkoopst is het Frans Naerebout pakket dat gratis is. Deze huwelijksvoltrekking duurt 5 minuten en er mogen alleen getuigen bij aanwezig zijn. Het ‘Speciaal Michiel de Ruyter pakket’is ook gratis en bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Er mogen 55 gasten aanwezig zijn. Het Willem Ruyspakket kost €102. Het duurt maximaal 10 minuten en er mogen tot 10 gasten uitgenodigd worden. Het duurste trouwpakket is het Michiel de Ruyter pakket. Dit is de standaard huwelijkstrekking met ceremonie. Men mag zelf een trouwambtenaar uitkiezen. Ook is het toegestaan om te trouwen op een officiële trouwlocatie in de gemeente Vlissingen.

Trouwen op strand Vlissingen

Pier 7 is een officiële trouwlocatie in Vlissingen. Het is mogelijk om te trouwen op het strand van Vlissingen. Het voltrekken van een huwelijk of partnerschap in het stadhuis van Vlissingen kost €321 op een doordeweekse dag. De kosten op zaterdag zijn €580 en op zondag is de prijs €684. Als je op het strand bij Pier 7 wilt trouwen dan moet je naast het bedrag van de gemeente Vlissingen ook geld betalen aan Pier 7. Het is onbekend hoeveel geld dit is. Dit hangt af van de grootte van het huwelijksfeest.
Hotels Zeeland

Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland