Michiel de Ruyter standbeeld

Michiel de Ruyter standbeeld in Vlissingen
Het standbeeld van admiraal Michiel de Ruyter staat op het Keizersbolwerk. Op dit voormalige fort uit 1548 kijkt het statige beeld uit over de zee en boulevard van Vlissingen. De kanonslopen die naast het standbeeld staan zijn origineel en komen van de vloot van 1676. In dat jaar vocht Michiel de Ruyter samen met de Spanjaarden tegen de Franse vloot. Hij werd tijdens deze zeeslag zwaar gewond en overleed een week later. De Ruyter heeft een grafmonument gekregen in de Nieuwe Kerk Amsterdam.

Michiel de Ruyter

Michiel de Ruyter werd in 1607 in Vlissingen geboren. Tijdens de verschillende zeeslagen tegen de Engelsen vestigde hij zijn reputatie. In 1667 voer de Ruyter een zijrivier van de Theems op en vernietigde diverse grote schepen. Twee vlaggenschepen van de Engelsen werden op sleeptouw mee teruggenomen naar Holland. Dit betekende het einde van de Tweede Engels-Nederlandse Oorlog.

standbeeld Michiel de Ruyter

Loodshaven

De loodshaven ligt naast het standbeeld van Michiel de Ruyter en is een leuke attractie om te bezoeken. De loodsboten varen aan- en uit naar de zeeschepen op de Westerschelde. Hotel Belgische Loodsensocieteit ligt op 50 meter van het standbeeld. In het hotel heeft men een mooi uitzicht op de zee en de loodsboten die naar de schepen varen. Het gebouw van het Loodswezen staat naast het hotel. De meerderheid van de loodsen hebben een Belgische nationaliteit. Veel schepen die Vlissingen passeren gaan naar Antwerpen of Gent.

Hotels boulevard VlissingenGoedkope hotels Vlissingen