Bevrijdingsfestival Vlissingen 2019

By | 6 mei 2019

Op 5 mei was het Bevrijdingsfestival 2019 in Vlissingen. Verleden jaar trok het herdenkingsfeest 50.000 bezoekers maar dat aantal werd dit jaar niet gehaald. Volgens de PZC waren er 35.000 mensen op het evenement afgekomen. Hoewel het koud was met 11 graden viel het reuze mee met de regenbuien.

liberty stage Bevrijdingsfestival Vlissingen 2019
Wij gingen zoals vanouds als eerste naar het Liberty Dance Stage omdat we hier altijd de scooter parkeren (bioscoop Cinecity is tegenover het terrein). Even voor 14.00 uur trapten de DJ’s van de Kunstbende af met hun optreden. De groep in Vlissingen bestond uit DJ Nikki, LUQE, DJ Timo en DJ Mvrtyn.

In de beginuren is het op Liberty Dance Stage altijd rustig. Er lopen die tijd dan ook genoeg 40 plussers en gezinnen met kinderen rond. In het zonnetje genoten we een half uurtje van de muziek met een biertje in de hand. Vijf muntjes kosten dit jaar 13,65 euro. Er waren voldoende muntjes automaten in de stad en bij de bierpompen werd je ook snel geholpen.

Zeeland podium voor talenten Bevrijdingsdag Vlissingen
Achter het Liberty Stage ligt de Coosje Buskenstraat en hier stond het Zeeland Podium. Dit is bedoeld voor muzikale talenten uit Zeeland. Na een korte stop gingen we verder naar de Spuistraat waar verschillende informatiestands stonden zoals speed-daten met veteranen. In de Lange Zelke stonden militaire voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog geparkeerd. De HEMA was gesloten zodat we niet de snelle binnenroute konden nemen naar de Oude Markt.

Oude Markt Vlissingen Bevrijdingsfestival 2019
Tussen 15.30 – 16.30 uur speelden de Juke Joints op de Oude Markt. Deze Zeeuwse blues & rockband bestaat al 35 jaar en is nog steeds erg populair. Het plein stond behoorlijk vol. Na enige tijd geluisterd te hebben besloten we naar de Sint-Jacobskerk te gaan die ook op het plein staat.

Sint-Jacobskerk Vlissingen
In volle Sint-Jacobskerk werd de Van Randwijklezing gehouden tussen 12.00-13.00 uur. Van Randwijk was een Nederlandse journalist en dichter die tevens verzetsman was. Hij schreef de beroemde dichtregel: ‘Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht’. Na de lezing werd doorlopend een documentaire gedraaid over de bevrijding van Walcheren die ook veel bekijks trok.

hoofdpodium Bellamypark Vlissingen
Zangeres Davina Michelle trad van 15.00-15.30 uur op. Je kon letterlijk over de koppen lopen. Davina Michelle deed in 2016 mee aan het tv programma Idols en heeft op het moment veel succes met haar Youtube kanaal dat meer dan 600.000 abonnees heeft.

zangeres Maan in Vlissingen
Rond 17.30 uur werd het Bevrijdingsvuur naast het hoofdpodium aangestoken. Zangeres Maan kwam kort daarna met de helicopter aangevlogen en trad op in Vlissingen van 18.00 – 18.30 uur. Zij won in 2016 The Voice of Holland en was dit jaar een van de drie Ambassadeurs van de Vrijheid samen met Kraantje Pappie en Sam Feldt. In 2018 was Dj Fedde le Grand een van de Ambassadeurs van de Vrijheid. Hij bezocht toen het Bevrijdingsfestival Vlissingen 2018. Wij sloten de (koude) avond af met een bezoek aan bluesband Gino & The Bulldoze Band die van 19.30-20.30 op de Oude Markt optrad.

Citytrip Vlissingen

Hotels boulevard Vlissingen
Goedkope hotels Vlissingen
Vlissingen hotels en appartementen
Strandhotels Zeeland