Bevrijdingsdag Vlissingen 2018

By | 7 mei 2018

Bevrijdingsdag Vlissingen 2018 was een zonovergoten dag. Wat een verschil met verleden jaar toen het slechts 11 graden werd! Volgens de PZC waren er 50.000 bezoekers. De start was om 13.00 uur met een optreden van de band The Kik die Nederlandse liedjes zingt. Wij kwamen om 14.30 uur aan en parkeerden de scooter op het plein voor Cinecity. Om 14.45 uur zou de bekende dj Fedde le Grand spelen en die wilden we wel eens live bezig zien.
Liberty Dance Stage Vlissingen

Liberty Dance Stage

Liberty Dance Stage is een parkeerterrein dat achter de Aldi ligt en tegenover bioscoop Cinecity. Het terrein is het podium voor de house music en dj’s. Dj Fedde le Grand was een van de eerste dj’s uit het programma. Hij speelde een half uurtje om 15.00 uur. Er waren opvallend veel gezinnen met kinderen en 40-plussers aanwezig. Fedde le Grand had in 2006 een grote hit in de Top 40 met het nummer Put your hands up 4 Detroit. Ook met een paar andere nummers wist hij destijds het grote publiek te bereiken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de andere dj’s die op Vlissingen Bevrijdingsfestival 2018 speelden niet kende. Na het optreden van de band Broederliefde op het hoofdpodium (om 20.00 uur) stroomde Liberty Dance Stage vol met jongeren. De afsluiting op het Liberty Dance Stage was een optreden van Dj Matroda (22.30 – 00.00 uur).


Optreden van Dj Fedde le Grand (0.47 seconden) tijdens Bevrijdingsdag Vlissingen 2018

Bellamypark hoofdpodium

Het hoofdpodium staat traditiegetrouw op het Bellamypark bij de loodshaven. Het is hier altijd druk. Op deze dag zijn er alleen terrasjes op de ene helft van het plein (voor het Sena Performance Stage). De terrasjes in de buurt van het hoofdpodium zijn staanplaatsen geworden. Toch was vrij eenvoudig om een drankje te bestellen. Dit in tegenstelling tot een zakje friet of een hamburger bij een van de foodtrucks of snackbars. Hier waren de wachttijden langer. De belangrijkste act op het hoofdpodium was de band Broederliefde (19.00 – 20.00 uur). De mash-up band Memphis Maniacs sloot af om 23.00 uur.
Bazzookas Vlissingen Bevrijdingsfestival 2018
De Bazzookas op het hoofdpodium van Vlissingen Bevrijdingsfestival 2018

Bellamypark Sena Performance Stage

Het Sena Performers Stage is het tweede podium op het Bellamypark waar veelbelovende bands en zangers optreden. Het is hier een stuk rustiger dan bij het hoofdpodium. Rapgroep Anbu beet de spits af met een optreden om 14.00 uur gevolgd door rapper de Dichter om 14.30 uur. Om 16.00 uur was zangeres SharyAn te zien die bekend is geworden van The Voice of Holland. ’s Avonds traden op: Mozes and the firstborn, het afrofunk-collectief Zitakula en als laatste de tienkoppige band Knarsetand.

Nieuwendijk

Het Malala Plein op de Nieuwendijk (100 meter van het hoofdpodium) is het plek voor jongeren die van beats houden. Van 19.00 – 23.00 uur werd er Nederlandstalige muziek gedraaid waarop de bezoekers konden meezingen. Toen wij langsliepen om 18.00 uur was het er erg druk. Er stonden veel jongeren rondom het podium te luisteren naar de lokale dj’s.
Malala Plein op de Nieuwendijk Vlissingen
Malala Plein op de Nieuwendijk

Zeeland Podium

Zoals de naam al zegt, op het Zeeland Podium in de Coosje Buskenstraat staan veelbelovende talenten van Zeeuwse bodem. Tussen 14.00 – 18.00 uur waren er optredens van artiesten van PopaanZee Gold. Dit is een Academy voor jonge bands en muzikanten die de sprong willen wagen naar nationale bekendheid. Een van de bands was Bas de Meijer die om 16.00 uur optrad. Bas is een bekende hiphop artiest in Zeeland en heeft een trouwe schare van bezoekers.
Bas de Meijer PopaanZee
De band van Bas de Meijer op het Zeeland Podium

Roosevelt plein

Op het Roosevelt plein (Oude Markt) werd het allereerste optreden gehouden van Bevrijdingsdag Vlissingen. De Koninklijke Harmonie Ons Genoegen gaf een openluchtconcert van 11.45 – 12.45 uur. Hierna traden verschillende bands op die blues-, country- en rockmuziek spelen. Het Roosevelt Plein is ideaal als je even bij wilt komen van de drukte in de stad. Er zijn een paar lunchrooms met een buitenterras. In de naastgelegen St. Jacobskerk was bovendien een optreden van het projectkoor Walcheren 4Freedom.
Roosevelt plein op Oude Markt
Roosevelt Plein (op de Oude Markt) voor de liefhebbers van blues muziek
Zeeland festivals

Rrrollend foodtruck festival Vlissingen
Cuisine Machine Vlissingen
Paasmarkt Vlissingen 2018
Strandhotels
Luxe hotels in Zeeland