Vlissingen Maritiem

By | 21 december 2015

het zeilschip de kruzenshtern in sluis van vlissingen
De Kruzenshtern is een van de grootste zeilschepen ter wereld. In 2013 was het schip aanwezig op Vlissingen Maritiem. Om aan te meren in het kanaal moest het zeilschip door de zeesluizen. Dit nam de nodige tijd in beslag. Bezoekers konden de Kruzenshtern dan ook goed bekijken vanaf deze plek. Andere tall ships in 2013 waren de Mir, Santa Maria Manuela, Thalassa, Mercedes en de Oostvogel.

vlissingen maritiem 2012 in kanaal

Vlissingen Maritiem

Vlissingen Maritiem vindt jaarlijks plaats eind augustus. Het evenement wordt ook wel Sail de Ruyter genoemd. Een optocht van enkele tientallen historische boten vertrekt ieder jaar om 9.00 uur vanuit Veere en vaart dan door het Kanaal door Walcheren naar Vlissingen. Er zijn zeilschepen, motorsleepboten, rond- en platbodems, vissersboten en boten van de marine. Tijd van afmeren is doorgaans rond 12.30 in de Dokhaven in Vlissingen. In Middelburg, Oost-Souburg en Vlissingen staan veel mensen te kijken als de boten voorbijvaren.

Op het terrein in Vlissingen zijn kraampjes met eten en terrasjes. Regelmatig is er een optreden met muziek. Om de vijf jaar is er een groot Maritiem evenement. Deze grotere editie zal pas weer gehouden worden in 2019. In 2016 en 2018 zal er geen Vlissingen Maritiem gehouden worden.
Het Dok

de dokhaven met de afgemeerde boten
De Dokhaven ligt aan de Houtkade en is een ideale plaats voor Vlissingen Maritiem. Vroeger werden hier schepen gebouwd en tewatergelaten. Aan de ene kant van de dokhaven ligt de voormalige machinefabriek van scheepswerf Damen de Schelde en een grote scheepskraan. Aan de overkant ligt het gerestaureerde dok van Perry. Naar de binnenstad is slechts enkele minuten lopen.

de Shtandart

zeilschip de Shtandart in het dok van perry shtandart in dok van perry
Blikvangers van Vlissingen Maritiem 2015 waren de Russische zeilschepen de Mir en Shtandart. De Shtandart is een replica van het oorlogsschip van Peter de Grote. De Shtandart lag afgemeerd in het Dok van Perry en kon gratis bezichtigd worden.

De Mir

zeilschip de Mir in Vlissingen mir vlissingen 2013
De Mir is een driemaster en 109 meter lang en lag afgemeerd aan het Kanaal door Walcheren tegenover de Dokhaven. Er moest wel een kleine entree betaald worden om aan boord te mogen gaan.

parkeren, bus & trein

Het parkeerterrein aan de Koningsweg ligt naast Het Dok en heeft 280 betaalde parkeerplaatsen. Aan de andere kant van het dok – in de binnenstad – ligt een parkeergarage aan het Scheldeplein (275 plaatsen). De belangrijkste bushalte van Vlissingen ligt ook aan het Scheldeplein. Vanuit hier vertrekken bussen naar het treinstation, de veerboot en Middelburg.

Evenementen Vlissingen

Een aantal andere belangrijke evenementen in Vlissingen zijn de Paasmarkt, Pinkstermarkt, Midzomernachtmarkt, Zomer Boulevardmarkt, Bevrijdingsdag, Ruyter Jaarmarkt, Koningsdag en de kermis in Vlissingen.
Colours By The Sea, Lange Zelke, winkelen, Cuisine Machine 2018, evenementen Zeeland, attracties Zeeland, , Zoutelande hotels, Domburg hotels

Geef een reactie