Vlissingen Maritiem 2015

By | 21 december 2015

Vlissingen Maritiem vindt jaarlijks plaats in augustus. Een optocht van enkele tientallen historische boten vertrekt ieder jaar om 9.00 uur vanuit Veere en vaart dan door het Kanaal door Walcheren naar Vlissingen. Er zijn zeilschepen, motorsleepboten, rond- en platbodems, vissersboten en boten van de marine. Tijd van afmeren is doorgaans rond 12.30 in de Dokhaven in Vlissingen. In Middelburg, Oost-Souburg en Vlissingen staan veel mensen te kijken als de boten voorbijvaren.

vlissingen maritiem 2015 het dok
De Dokhaven ligt aan de Houtkade en is een ideale plaats voor Vlissingen Maritiem. Vroeger werden hier schepen gebouwd en tewatergelaten. Aan de ene kant van de dokhaven ligt de voormalige machinefabriek van scheepswerf Damen de Schelde en een grote scheepskraan. Aan de overkant ligt het gerestaureerde dok van Perry. Naar de binnenstad is slechts enkele minuten lopen. Op het terrein in Vlissingen zijn kraampjes met eten, terrasjes en live muziek.

de Shtandart

zeilschip Shtandart dok van perry 2015
Blikvangers van Vlissingen Maritiem 2015 waren de Russische zeilschepen de Mir en Shtandart. De Shtandart is een replica van het oorlogsschip van Peter de Grote. De Shtandart lag afgemeerd in het Dok van Perry en kon gratis bezichtigd worden.

De Mir

zeilschip de Mir op vlissingen maritiem 2015
De Mir is een driemaster en 109 meter lang en lag afgemeerd aan het Kanaal door Walcheren tegenover de Dokhaven. Er moest wel een kleine entree betaald worden om aan boord te mogen gaan.

vlissingen maritiem 2015 roeien
Liefhebbers mochten ook mee roeien in een grote sloep.

Sail de Ruyter 2007 & 2013
De Kruzenshtern is een van de grootste zeilschepen ter wereld. In 2013 was het schip aanwezig op Sail de Ruyter 2013. Om aan te meren in het kanaal moest het zeilschip door de zeesluizen. Dit nam de nodige tijd in beslag. Bezoekers konden de Kruzenshtern dan ook goed bekijken vanaf deze plek. Andere tall ships in 2013 waren de Mir, Santa Maria Manuela, Thalassa, Mercedes en de Oostvogel. Zeilschip de Mir was ook aanwezig op Sail de Ruyter 2007.

parkeren, bus & trein

Het parkeerterrein aan de Koningsweg ligt naast Het Dok en heeft 280 betaalde parkeerplaatsen. Aan de andere kant van het dok – in de binnenstad – ligt een parkeergarage aan het Scheldeplein (275 plaatsen). De belangrijkste bushalte van Vlissingen ligt ook aan het Scheldeplein. Vanuit hier vertrekken bussen naar het treinstation, de veerboot en Middelburg.

Evenementen Vlissingen

Een aantal andere belangrijke evenementen in Vlissingen zijn de Paasmarkt, Pinkstermarkt, Midzomernachtmarkt, Zomer Boulevardmarkt, Bevrijdingsdag, Ruyter Jaarmarkt, Koningsdag en de kermis in Vlissingen.
Colours By The Sea, Lange Zelke, winkelen, Cuisine Machine 2018, evenementen Zeeland, attracties Zeeland, , Zoutelande hotels, Domburg hotels

Geef een reactie