Colours By The Sea

By | 26 juni 2016

Colours of the Sea Vlissingen: hardlopen op de boulevard

Colours By The Sea

Colours By The Sea is een loopevenement over het strand en de boulevard van Vlissingen. De vierde editie werd gehouden op zaterdag 18 juni 2016. Er deden dit jaar maar liefst 7000 mensen mee. De route gaat via de startplaats op het Bellamypark over Boulevard Bankert en Boulevard Evertsen naar het Nollestrand. Hier is het omslagpunt en wordt er teruggelopen via het Badstrand en Boulevard de Ruyter naar de finish op het Bellamypark. De afstand is 5 km. Er kan zowel hardgelopen worden als gewandeld. De tocht is bedoeld voor alle leeftijden. Er lopen ook kinderen mee.

Inschrijven

Colours of the Sea is een erg populair evenement in Vlissingen want de inschrijving van 2016 was binnen 9 uur vol! Zevenduizend deelnemers hadden zich aangemeld. De inschrijving kost 19.95 euro. Voor dit geld krijg je een startnummer, een uniek t-shirt en een zonnebril. Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis als een ouder ook meedoet. Organisatie van het evenement is ‘Stichting Samen in Beweging’. De inschrijving van dit jaar was op 1 januari om 12.00 uur ’s middags.

het secretariaat op het bellamypark
Het secretariaat was op het Bellamypark waar iedereen zijn startnummer en t-shirt kon ophalen en waar tevens de start was. De start vond plaats in ‘waves’ van 500 deelnemers. Door de menigte van 7000 deelnemers gespreid te laten starten wordt de tocht onder controle gehouden. De eerste deelnemers gingen om 18.30 uur weg. De hardlopers zaten dit jaar in de eerste 8 waves (4000 deelnemers). De rest van de lopers (3000 deelnemers) waren wandelaars. De wave waar je in moet lopen wordt bepaald op volgorde van inschrijving. Als je naderhand met vrienden samen wilt lopen dan is dit geen probleem om het te veranderen.

de oranje doorgangspost op het strand Vlissingen
Er waren 7 doorgangsposten waar de lopers door heen moesten wandelen. Vrijwilligers van de organisatie stonden klaar met gekleurd poeder. De doorgangspost op de foto stond op het Badstrand.

colours of the sea Vlissingen op het strand
Na de Oranje doorgangspost ging de tocht verder over het strand langs de vloedlijn. Terug richting de boulevard waar overige doorgangsposten stonden met andere kleuren.

feest op bellamypark in Vlissingen
De finish van Colours of the Sea lag aan het andere eind van het Bellamypark bij de loodsenhaven. Hier was ook het podium met een dj en artiesten. Het feest duurde tot 00.00 ’s nachts.

Tags: Colours By The Sea, Vlissingen, hardlopen, wandelen, outdoor, festival, evenement, attractie
Vlissingen Vintage, Rrrollend foodtruck, Cuisine Machine Vlissingen 2016, Cuisine Machine 2018, evenementen Zeeland

Geef een reactie