Cuisine Machine

By | 10 juni 2016

cuisine machine vlissingen

Cuisine Machine 2017

Het festival ‘Cuisine Machine’ vindt plaats op 2, 3, 4, 5 juni 2017 tijdens Pinksteren. Locatie is de Machinefabriek van voormalig scheepswerf de Schelde. Het festival duurt dit keer 4 dagen. Enkele tientallen trucks en kraampjes staan bijeen op de kade langs het Dok en in de Machinefabriek. Zoals de naam van het festival al suggereert wordt er allerlei eten en snacks verkocht. Er is een B2B borrel op vrijdag 2 juni van 16.00-20.00 uur.

De editie van 2016 vond plaats half mei 2016 in Vlissingen. Mede door het zonnig weer was het aangenaam om buiten te zitten en wat te snacken. De foto’s op deze pagina zijn van 2016.

het festival op vrijdagmiddag
Toen wij op vrijdagmiddag bij Cuisine Machine aankwamen was het evenement net geopend

€12,50 voor 1 biertje + 1 wijntje + 1x wc??

Bij de ingang van de Machinefabriek was een loket waar iedereen zijn muntjes moest kopen. Vijf muntjes kosten 12,50 euro. Toen ik bestelde bij de bar las ik op het bordje dat er eenmalig een muntje (2.50 euro dus) betaald moest worden voor de beker. En dat bij teruggave van de beker 1,20 euro gedoneerd zou worden aan een goed doel. De rest van het geld was kennelijk voor de organisatie want dit geld bleek je niet terug te krijgen. Zo betaalde ik dus voor een biertje en een wijntje maar liefst 4.5 muntjes! Met dat halve muntje wat overbleef (1.25 euro) kon een van ons nog naar de wc. De ander moest bijbetalen voor het wc bezoek. Onze ervaring was dus gemengd. Een leuk festival maar wel erg duur. Hoezo gratis? Het evenement wordt herhaald op 23-24-25 september.
de muntjes waren duur
Toen we zondags terug kwamen zagen we dat het geld om een beker te krijgen was verlaagd. Er hoefde nu nog maar een half muntje betaald te worden. Veel bezoekers hadden kennelijk geklaagd over deze gang van zaken. Een borg voor een duurzame beker is niet ongewoon bij festivals. Maar dat je €2.50 moest betalen zonder het terug te krijgen vind ik best wel prijzig. Voortaan moeten de bezoekers van Cuisine Machine Vlissingen dus een half muntje betalen (€1.25). Dan heb je de keus door de beker te deponeren in een grote emmer en daarmee de volledige borg aan een goed doel te geven. Of je neemt de duurzame beker mee naar huis.

Zeeland Business

Zeeland Business hield bij de opening op vrijdagmiddag de grootste netwerk borrel van Zeeland. Consumpties en eten was voor eigen rekening. Er waren een aantal interviews en deelnemers konden vrij netwerken. Eerlijk gezegd wist ik niet eens dat er een vrijdagmiddagborrel was georganiseerd. Mijn vrouw en ik zaten buiten op een van de bankjes in het zonnetje. Toen er steeds meer bezoekers kwamen viel het ons wel op dat de mensen van kantoor leken te komen.

Parkeren en vervoer
Er is een parkeerplaats naast de Machinefabriek. Naar de bushalte op het Scheldeplein is 5-10 minuten lopen.

food trucks op het festival

food-cuisine-machine-vlissingen

Tags: Cuisine Machine, Vlissingen, foodtruck, food truck, festival, evenement, attractie
Vlissingen Vintage, Colours By The Sea, evenementen Zeeland

vakantie Zeeland

Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland
Hotels met een familiekamer
Vlissingen hotels en appartementenGeef een reactie