Rrrollend foodtruck festival

By | 26 juni 2016

Rrrollend Vlissingen

Rrrollend foodtruck festival

Rrrollend organiseert foodtruck festivals in diverse steden in Nederland. Cateraars die mee willen doen aan een festival moeten er authentiek en eigentijds uitzien. Op de festivals staan dan ook veel oude bestelbussen en gepimpte caravans die zo een bijzonder sfeertje scheppen. Rrrollend Foodtruck in Vlissingen werd gehouden van 24 t/m 26 juni 2016 in de voormalig machinefabriek van scheepswerf de Schelde. Men kon ook buiten zitten in het gras aan de kaai van de Dokhaven. Het was het tweede foodtruck festival in korte tijd. In mei 2016 werd Cuisine Machine voor het eerst georganiseerd.

Rrrollend bbq foodtruck
Op zaterdagmiddag was het rond de 20 graden met een zonnetje. Dan is het buiten best lekker zitten. Toen wij arriveerden om 14.00 uur was het nog niet zo druk. Links op de foto de BBQ van een foodtruck. We kochten hier een zakje spareribs waarvan je goed kon proeven dat ze op de barbecue hadden gelegen. Hoewel goed van smaak vond ik de hoeveelheid vlees die eraan zat veel te weinig. Een stuk beter vonden we het Surinaamse eten bij de ingang van de hal. We namen een bordje bami met stukjes pittig gekruid kippenvlees. Dit was erg lekker zeg.

in de machinefabriek
In de Machinefabriek bleef het redelijk rustig. He zonnetje scheen en veel bezoekers vonden het waarschijnlijk buiten fijner dan binnen. Buiten was ook een kraam die drank verkocht en dit was wel een vooruitgang ten opzichte van het andere foodfestival (waar de bar binnen was opgesteld). Een plastic flesje Heineken (330cl) of een Liefmans rose biertje kosten 1.5 muntje. Een muntje kostte €2.20 en ze werden per stuk verkocht. Je hoefde geen serie van 5 stuks af te nemen. De drank werd ter plekke uit de glazen flesjes overgeschonken in een grote plastic weggooi beker. Het plastic flesje Heineken kon zo meegenomen worden.

Programma

Er was wel een podium opgesteld in de hal maar was er ook een programma met muziek? Toen wij er ’s avonds zaten om 19.00 uur was er een zanger met een gitaar. Onduidelijk was of er nog meer muziek zou zijn. Ik zag het niet zo snel staan op de bewuste Facebook pagina. Tijdens ons bezoek gingen we tussentijds naar Vlissingen Vintage. Dit evenement werd zaterdag 25 juni 2016 in de binnenstad georganiseerd.

Tags: Colours By The Sea, Vlissingen, hardlopen, wandelen, outdoor, festival, evenement, attractie
Colours By The Sea, Lange Zelke, winkelen, Cuisine Machine 2018, evenementen Zeeland, attracties Zeeland, , Zoutelande hotels, Domburg hotelsGeef een reactie