Paasmarkt Vlissingen 2018

By | 2 april 2018

paasmarkt vlissingen 2018

Op 1 april 2018 was er weer de jaarlijkse Paasmarkt Vlissingen. Deze markt wordt altijd gehouden op Boulevard Evertsen en Boulevard Bankert en trekt veel publiek. Er zijn ongeveer 150 kraampjes die voornamelijk etenswaren, kleding en snuisterijen verkopen. De openingstijden zijn van 10.00 – 17.00 uur. Het weer was behoorlijk fris maar gelukkig wel droog. We zijn dan toch maar even wezen kijken. Tijdens het laatste uur is er soms extra korting te krijgen op producten die gemakkelijk kunnen bederven zoals aardbeien.

kraampje met emaille borden
Een kraampje met emaille borden. Dit is typisch iets wat je niet ziet op de doordeweekse markt in de Spuistraat.

paasmarkt op boulevard bankert
Tijdens de wandeling over de Paasmarkt Vlissingen viel me op dat er een grote overkapping is gekomen bij restaurant Don Giovanni. Het buitenterras is nu voor een groot deel overdekt.
persoonlijk denk ik dat het een verbetering is want je zit nu meer beschut. Het rieten meubilair is wel hetzelfde gebleven. Bij buurman Grand Cafe Next zitten de gasten op loungebanken met tafelhaarden. Dat is toch net wat meer sfeer. De reviews voor Ristorante Don Giovanni zijn best goed (8.3 bij Iens en een 7.2 bij Eet.nu).

Markten Vlissingen (in mei)

In mei zijn er twee soortgelijke markten in Vlissingen. De Ruyter Jaarmarkt vindt plaats op 11 mei van 9.30-17.00 uur. De Pinkstermarkt is op 20 mei op de boulevard van Vlissingen. Andere evenementen in mei zijn het Bevrijdingsfestival Vlissingen en foodtruckfestival Cuisine Machine van 18 t/m 21 mei. Hier staat een overzicht met evenementen Zeeland.

Paasfair Middelburg

De Paasfair Middelburg is een mix van kraampjes van de weekmarkt en de snuffelmarkt.Het evenement duurt tot en met 2 april. Wij zijn zaterdag 31 maart even wezen rondstruinen. De markt was kleiner dan de gewone markt dus we waren snel klaar. De Vleeshal op de Markt had ook zijn deuren geopend. Met zijn entreeprijs van 4 euro weet de kunsthal maar weinig bezoekers binnen te halen. Het is gewoon teveel geld om een rondje door de zaal te lopen.

In de Koorkerk bleek een gratis orgelconcert te zijn van Rien Balkenende. Deze muziekschooldocent werkt in Middelburg en speelde La Banquest Celeste (het hemelse feestmaal) van de Franse componist Olivier Messiaen. Het concert begon om 15.30 uur en duurde 50 minuten. Het mystieke werk vertolkte de 14 staties op de Kruisweg van Jezus. De kerk was redelijk gevuld met liefhebbers die een groot applaus gaven na afloop. Men kon toen ook een vrijwillige bijdrage geven bij de deur.

orgelmuziek in koorkerk
Het Paasconcert in de Koorkerk in de abdij van Middelburg
Citytrip Vlissingen

Hotels boulevard Vlissingen
Goedkope hotels Vlissingen
Vlissingen hotels en appartementen
Strandhotels Zeeland