Evenementen Vlissingen

By | 21 december 2015

Evenementen Vlissingen 2016

[one_half]paasmarkt vlissingen[/one_half]
[one_half_last]

Maart

Eind Maart wordt de jaarlijkse Paasmarkt gehouden op de boulevard van Vlissingen. Dichtbij parkeren kan op de parkeerplaatsen rondom de bioscoop van Vlissingen of in een van de parkeergarages. [/one_half_last]

[one_half]winkelen op scheldeplein[/one_half]
[one_half_last]

April

Koningsdag is op 27 april en wordt in Vlissingen gevierd met de traditionele vrijmarkt op het Scheldeplein, Walstraat en in de Lange Zelke. Op de Markt in Middelburg zijn er ’s middags en ’s avonds optredens van diverse zangers en popgroepen.[/one_half_last]

[one_half]bevrijdingsfestival vlissingen

markt op de boulevard Vlissingen[/one_half]
[one_half_last]

Mei

Bevrijdingsfestival
Ieder jaar vindt op 5 mei in Vlissingen het Bevrijdingsfestival plaats. Op het Bellamypark staan dan twee podia voor optredens; een hoofdpodium en een kleiner podium. Op het Dijktheater (trappen op de zeedijk) was voorheen het podium van de dj’s met de dance music maar dit is verplaatst naar de parkeerplaats op de Spuikomweg. Het festival begint rond de middag en duurt tot ongeveer middernacht.

Op de vrijdag na Hemelvaartsdag wordt de Ruyter Jaarmarkt gehouden. Deze vindt plaats in de binnenstad van Vlissingen. Behalve kraampjes is er ook een standwerkerconcours waarbij marktkooplieden hun handelswaar demonstreren en verkopen.

Op zondag 15 mei is er de Pinkstermarkt op de boulevard van Vlissingen. Er zullen 150 kraampjes zijn. Openingstijden van de Pinkstermarkt zijn van 10.00-17.00 uur.[/one_half_last]

[one_half]kermis vlissingen[/one_half]
[one_half_last]

Juli

De Kermis in Vlissingen wordt ieder jaar in juli gehouden. Locatie is het Bellamypark, de Nieuwendijk en het Arsenaalplein die dan afgesloten worden voor verkeer.
[/one_half_last]

Festival Onderstroom
Straattheater en muziek voorstellingen op en rond het Bellamypark van Vlissingen. Op het Bellamypark worden verschillende theaters gebouwd waar de optredens in plaats vinden. Op het Dijktheater (op de zeedijk achter het Bellamypark) worden muziekoptredens gegeven. Een groot deel van de voorstellingen en optredens zijn gratis. Op 5 Juli opent het festival met doorlopend kleine voorstellingen tussen 19.00 – 24.00 op het Bellamypark.

City of Dance in Middelburg
In het naastgelegen Middelburg is half juli het muziekfestival City of Dance. Er zijn optredens van diverse House music artiesten en dj’s op meerdere podia in de binnenstad van Middelburg. Er is een podium op de Markt voor het oude stadhuis. Overdag zijn de optredens gratis. Hoofdacts zijn ’s avonds op het afgesloten Hof van Tange waar het hoofdpodium is. Een standaard ticket kost rond de €20. Tickets zijn online te kopen of via de Primera winkels.

Speelstad Vlissingen
Activiteitenweek voor kinderen van 6 t/m 12 jaar die ieder jaar eind juli wordt gehouden. Het wordt gehouden op de Langeleenweg / bunkerterrein.

Mosselfeesten Middelburg
De restaurants en cafe’s in de Vlasmarkt (bij de Markt/oude stadhuis) houden ieder jaar de Mosselfeesten zo tegen het einde van juli. Er worden tafels en bankjes op de straat gezet en er is muziek.

Augustus

Midzomernachtmarkt
De Midzomernachtmarkt in Vlissingen is op vrijdagavond in het begin van augustus. Deze grote markt met 350 kramen vindt plaats op de boulevards. ’s Nachts om 00.30 zal er een vuurwerkshow zijn. Het vuurwerk wordt afgeschoten vanaf een drijvend ponton voor Boulevard Bankert (bij het Arion Hotel).

Vlissingen Martitiem
Vlissingen Maritiem werd ieder jaar in augustus georganiseerd. Enkele tientallen historische boten waren te zien in de Dokhaven in Vlissingen centrum. Om de vijf jaar wordt er een groot Vlissingen Martiemgeorganiseerd. Dit grotere evenement wordt ‘Sail de Ruyter’ genoemd. Dan komen ook de grote zeilschepen naar Vlissingen. In 2019 zou er weer een grote editie gehouden worden. In 2016 en 2017 is er geen Vlissingen Maritiem (er is geen geld meer om dit te organiseren).

Film by the Sea
Het internationale filmfestival Film by the Sea wordt gehouden van vrijdag 8 tot zondag 17 september 2017 in Cinecity Vlissingen. Ieder jaar is er een bekende filmster die zijn opwachting komt maken als het festival geopend wordt.

Oktober

De strandcross word gehouden op zaterdag 29 oktober 2017 op het badstrand voor Boulevard Evertsen. Organisator van het evenement is Motor Sport Vereniging de Uitlaat te Vlissingen.
Colours By The Sea, Lange Zelke, winkelen, Cuisine Machine 2018, evenementen Zeeland, attracties Zeeland, , Zoutelande hotels, Domburg hotels

Geef een reactie