Film by the Sea


Film by the Sea Vlissingen is een internationaal film- en literatuurfestival dat jaarlijks gehouden wordt in biocoop Cinecity. Het festival werd in 2019 voor de 21ste keer gehouden van 13 t/m 22 september. Voor de premiere komen er altijd speciale gasten. In 2012 was Koning Willem Alexander aanwezig bij de openingsfilm. In 2018 kwam filmlegende Sophia Loren langs om een award op te halen. Dit jaar is de Franse regisseur Claude Lelouch de eregast van het filmfestival.


In de hal van Cinecity is een podium voor live muziek. Buiten is een spiegeltent opgebouwd met terras.

Tickets 2019
Film by the Sea bestaat niet alleen uit films. Er worden ook diverse evenementen georganiseerd zoals cursussen en workshops, een boekenbal, diners, fototentoonstellingen en muziekoptredens. Film by the Sea is ook buiten het film festival actief. Gedurende het hele jaar worden er avant-premières, documentaires en klassiekers vertoond in bioscoop Cinecity. De prijzen voor een kaartje lopen uit een. Het goedkoopst is een regulier kaartje dat €10,50 kost. Daarnaast zijn er ook tickets te bestellen voor het Storytel FilmBoekenbal (€25), TienRittenpas (€89) een los diner, het openingsgala (€39) en de Award Ceremony.
openluchtfilm jaws vlissingen
Op het strand van Vlissingen was op zondagavond om 22.00 uur een openluchtfilm te zien. Erg toepasselijk was dit de film Jaws. Deze oude klassieker uit 1975 gaat over een grote mensenhaai die slachtoffers maakt in een plaatsje aan de Amerikaanse kust. Het filmdoek van 12 meter was opgesteld voor strandpaviljoen Pier 7. Er was zelfs een extra terras met 100 ligstoelen die gereserveerd konden worden. Veel mensen moesten door de drukte op het zand zitten of kozen een plekje op de boulevard.

belgische-loodshuizen
De meeste hotels in Vlissingen liggen op loopafstand van de bioscoop (2-10 minuten). Hotel Bed by the Sea is een Jugendstil villa die op 300 meter van de bioscoop ligt (waar Film by the Sea gehouden wordt). Het 4-sterren Grand Hotel Arion ligt op de boulevard op minder dan 10 minuten lopen.
Design hotels op Walcheren
Luxe hotels Zeeland
Film by the Sea 2021