Kruzenshtern Vlissingen

By | 24 januari 2016

Het wereldbekende zeilschip Kruzenshtern was in 2013 de grote attractie van Vlissingen Maritiem 2013. Om de vijf jaar wordt er in Vlissingen een groot maritiem evenement georganiseerd waarbij enkele van de grootste tallships in de wereld langskomen. Vanwege financiele bezuinigingen staat de volgende grote editie in Vlissingen gepland in 2019.

zeilschip Kruzenshtern Vlissingen 2013
De Kruzenshtern werd door sleepboten van de Westerschelde naar de sluizen bij Vlissingen gesleept. Omdat dit voorzichtig moest gebeuren was de plek voor de sluizen een prima plaats om het schip te bewonderen.

een sleepboot trekt de kruzenshtern de sluis in Vlissingen Kruzenshtern in de sluis van Vlissingen
Het was een kwestie van passen en meten maar uiteindelijk lag het grote zeilschip dan toch in de sluis van Vlissingenhet zeilschip de kruzenshtern in sluis van vlissingen het dok in vlissingen waar de schepen afgemeerd liggen
Nadat het zeilschip door de sluizen ging werd het afgemeerd in het Kanaal van Walcheren. Hier lag ook het Russchische zeilschip de ‘Mir’ en de tall ships waarmee rondvaarten op de Westerschelde werden gemaakt. De andere (kleinere) boten lagen in de Dokhaven waar het festivalterrein was. Van het terrein is het slechts enkele minuten lopen naar de binnenstad van Vlissingen.

Vlissingen Maritiem & boten

Loodsboot de Mirfak
Loodsboten
Containerschip Cosco Faith (366 meter)
Vlissingen visserij

Vlissingen binnenhaven en vismijn
Dag van de Zeeuwse Visserij
Arnemuiden ARM 20 en ARM 22
VLI 7 Eben Haezer en de VLI 28 Michael-Nicky
YE 139 Elizabeth & Z75 Zeldenrust
Flyshooter SL 27 Johannes
Visserijfeesten Breskens

Geef een reactie