Tall ship reizen

By | 31 januari 2016

thalassa zeilschip op evenement sail vlissingen 2013
Tijdens Vlissingen Maritiem (Sail Vlissingen) in 2013 konden bezoekers meevaren met een tall ship. De Thalassa, Morgenster en Iris voeren vanuit Vlissingen op 28 augustus naar Londen. Prijs om mee te varen was 199 euro inclusief volpension. Op de foto boven het tall ship Thalassa.

oostvogel vlissingen sail-2013
Ook klipper Oostvogel was aanwezig op Sail Vlissingen. Deze 3-mast klipper werd in 1898 gebouwd en deed oorspronkelijk dienst als sleepklipper. In 1992 werd het schip aangepast tot rondvaartboot. Op de achtergrond de scheepswerf van Amels (Damen Group) waar superjachten voor de allerrijksten worden gebouwd.

zeilschip de scaldis op evenement vlissingen maritiem
De Scaldis is is een Zeeuwse tjalk (22 meter lengte) en maakte tijdens Sail Vlissingen diverse rondvaarten. Het schip vertrok vanuit Zierikzee en maakte op de 22e augustus een aanbrengtocht vanuit Oostende. Meevarenden werden eerst per bus naar Oostende vervoerd om daarna terug te varen naar Vlissingen. Tijdens het evenement werden verschillende rondvaarten gehouden door de haven van Vlissingen en over de Westerschelde. Een vaartocht duurde bijna 5 uur. Op de foto is de boot afgemeerd in het Kanaal van Walcheren. Op de achtergrond (moeilijk te zien) ligt de Russische viermaster Kruzenshtern.

zeilschip mercedes op vlissingen maritiem 2013
Zeilschip Mercedes werd pas in 2005 in gebruik genomen. Het schip is een brik met een lengte van 50 meter en is speciaal ontworpen om dagtrips mee te maken en om (zakelijke) recepties in te houden.
Vlissingen Maritiem & boten

Vlissingen Maritiem
Sail de Ruyter 2007
Loodsboot de Mirfak
Loodsboten
Containerschip Cosco Faith (366 meter)

Vlissingen visserij

Vlissingen binnenhaven en vismijn
Dag van de Zeeuwse Visserij
Arnemuiden ARM 20 en ARM 22
VLI 7 Eben Haezer en de VLI 28 Michael-Nicky
YE 139 Elizabeth & Z75 Zeldenrust
Flyshooter SL 27 Johannes
Visserijfeesten Breskens

Geef een reactie