Vlissingen kermis 2018

By | 24 juli 2018

Vlissingen kermis 2018

Vlissingen kermis 2018

De kermis van Vlissingen werd gehouden van vrijdag 13 t/m zondag 22 juli 2018. Er waren dit jaar 38 attracties. De eerste dag was het van 14.00 – 19.00 uur Eurokermis. Alle attracties kosten in die periode slechts 1 euro. Het was die middag dan ook erg druk.

Vlissingen kermis 2018 op Bellamypark
De attracties stonden opgesteld op het Bellamypark en op de Nieuwendijk. Het weer was prima en de terrassen zaten vol. Voor de kermisexploitanten was het warme weer minder goed. Bij Omroep Zeeland viel te lezen dat de mensen overdag naar het strand gingen en ’s avonds vaak te moe waren om de kermis te bezoeken. Hierdoor vielen de inkomsten tegen.

vuurwerk kermis vlissingen
Tijdens de kermis van Vlissingen is er op de donderdagavond om 22.30 uur een traditionele vuurwerkshow. Het vuurwerk wordt afgeschoten vanaf een drijvend ponton bij de Oranjemolen. Het trekt een paar duizend bezoekers. De meeste mensen verzamelen zich op de dijk voor de jachthaven waar het beste uitzicht is. Ondanks de droogte ging het vuurwerk gewoon door.

Middelburg kermis

De kermis Middelburg wordt gehouden van 3 t/m 9 augustus 2018 op de Markt en Plein 40. Er zullen 35 attracties te zien zijn. In Middelburg wordt al jaren geen vuurwerk meer afgestoken. De veiligheidseisen van het Rijk zijn sinds 2003 behoorlijk streng geworden. In Vlissingen mag wel vuurwerk worden afgestoken omdat dit gebeurt vanaf pontons op de Westerschelde.

Stedentrip Vlissingen

Hotels boulevard Vlissingen
Goedkope hotels Vlissingen
Vlissingen hotels en appartementen
Strandhotels Zeeland