Sluizen Vlissingen

By | 22 december 2015

sluis vlissingen en treinstation

Sluizen van Vlissingen

De zeesluizen van Vlissingen bevinden zich tegenover het treinstation bij de Westerschelde. Naast het treinstation is de veerboot naar Breskens. Het treinstation ligt buiten de stad. Het is 2 tot 3 kilometer naar het centrum. Op de foto is het wandelpad te zien over de sluisdeur van de kleine sluis. Op de achtergrond is het treinstation zichtbaar (100 meter).

rong op de sluis van vlissingen
De sluizen kunnen door wandelaars en (brom)fietsers overgestoken worden. Bruggenwachters bedienen de sluizen in het kanaal vanuit het rode gebouw wat tussen de sluizen in Vlissingen staat. Dit gebouw heet de Nautische Centrale. Ook worden alle bruggen in Vlissingen en Middelburg van hieruit bediend.

vrachtboot en jachtboten in sluis
Er zijn twee sluizen in Vlissingen. De kleine sluis is vooral bedoeld voor jachtschepen en motorboten. Op de foto is de grote sluis te zien waar de vrachtschepen in gaan.

riviercruise Amadeus in Vlissingen
De sluizen geven toegang tot het Kanaal van Walcheren en de binnenhavens. Het kanaal loopt van Vlissingen via Middelburg naar het Veerse Meer. Schepen kunnen vervolgens verder varen (via andere sluizen) naar de Oosterschelde. Op de foto het riviercruise schip Amadeus dat een lengte heeft van 135 meter. Doorgaans zijn de boten een stuk kleiner. De meeste binnenvaartschepen die door het kanaal varen zijn niet langer dan 100 meter.

Wandelen naar Vlissingen

Een mooie route naar de binnenstad loopt over de dijk langs de zee en gaat rechtstreeks naar de jachthaven/boulevard in het centrum van Vlissingen. Deze weg is alleen toegankelijk voor fietsers en wandelaars. De afstand sluizen – binnenstad is ongeveer 2 km.

Vlissingen Maritiem & boten

Vlissingen Maritiem
Tall ship reizen
Kruzenshtern Vlissingen
Loodsboot de Mirfak
Loodsboten
Containerschip Cosco Faith (366 meter)

Vlissingen visserij

Vlissingen binnenhaven en vismijn
Dag van de Zeeuwse Visserij
Arnemuiden ARM 20 en ARM 22
VLI 7 Eben Haezer en de VLI 28 Michael-Nicky
YE 139 Elizabeth & Z75 Zeldenrust
Flyshooter SL 27 Johannes
Visserijfeesten Breskens
Geef een reactie