Sluizen Vlissingen

By | 22 december 2015
sluisdeuren gaan open

grote sluis in vlissingen

zeilboot door sluis-vlissingen

sluisdeur en treinstation

over-de-sluis

Sluizen Vlissingen

De zeesluizen van Vlissingen bevinden zich tegenover het treinstation bij de Westerschelde. Naast het treinstation is de veerboot naar Breskens. Het treinstation is niet in de binnenstad maar enkele kilometers vanaf het centrum.

De sluizen geven toegang tot het Kanaal van Walcheren en de binnenhavens. Het kanaal loopt van Vlissingen via Middelburg naar het Veerse Meer. Schepen kunnen vervolgens verder varen (via andere sluizen) naar de Oosterschelde. Bruggenwachters bedienen de sluizen in het kanaal vanuit het rode gebouw wat tussen de sluizen in Vlisingen staat. Ook worden alle bruggen in Vlissingen en Middelburg van hieruit bediend. De schepen die de sluizen ingaan zijn hoofdzakelijk zeilboten, motorboten en binnenvaartschepen. Er is een brede sluis voor grote schepen en een smalle sluis.

Er zijn twee sluizen in Vlissingen. De kleine sluis is vooral bedoeld voor jachtschepen en motorboten. Op de onderste foto is het pad te zien over de sluisdeur van de kleine sluis. Op de achtergrond is het treinstation zichtbaar (100 meter).

De sluizen kunnen door wandelaars en (brom)fietsers overgestoken worden. Een mooie route naar de binnenstad loopt over de dijk langs de zee en gaat rechtstreeks naar de jachthaven/boulevard in het centrum van Vlissingen. Deze weg is alleen toegankelijk voor fietsers en wandelaars. Afstand sluizen – binnenstad is ongeveer 2 km.

Vlissingen Maritiem & boten

Vlissingen Maritiem
Tall ship reizen
Kruzenshtern Vlissingen
Loodsboot de Mirfak
Loodsboten
Containerschip Cosco Faith (366 meter)

Vlissingen visserij

Vlissingen binnenhaven en vismijn
Dag van de Zeeuwse Visserij
Arnemuiden ARM 20 en ARM 22
VLI 7 Eben Haezer en de VLI 28 Michael-Nicky
YE 139 Elizabeth & Z75 Zeldenrust
Flyshooter SL 27 Johannes
Visserijfeesten Breskens

Geef een reactie