Wandelen Vlissingen Domburg

By | 19 december 2015

sluizen bij Vlissingen bij treinstation
De sluis van Vlissingen met enkele zeilboten. Aan de overkant is het treinstation te zien en de veerboot naar Breskens.

Station Vlissingen

Het treinstation van Vlissingen kan een goed startpunt zijn voor de tocht VlissingenDomburg. Het trein station ligt geisoleerd buiten de stad aan de Westerschelde naast de veerboot Vlissingen – Breskens. Een parkeerplaats ligt tegenover het station. Overdag vertrekken elk half uur bussen naar Vlissingen en Middelburg. In het station zijn geen bemande loketten alleen automaten. In het station is een restaurant met terras en een fietsenverhuur/reparatie bedrijf. Een OV-fiets huren kost €3,85 per dag voor een periode van 72 uur. Na deze periode wordt de fietshuur €5,00 per dag.

Start wandeltocht Vlissingen – Domburg

pad van station naar stad
Steek de sluizen over tegenover het treinstation van Vlissingen. Men komt dan uit bij de waterpolitiepost naast de zeedijk (Er staat een grote zeeboei voor het gebouw). Links is de zeedijk met daarop strandpaviljoen ’t Puntje. Vanaf het strandpaviljoen loopt een breed geasfalteerd pad langs de waterkant waar alleen wandelaars en fietsers over heen kunnen. Het pad voert langs de Oranjemolen naar de jachthaven van Vlissingen die ook aan de Westerschelde is gelegen. Afstand van het treinstation naar de jachthaven is ongeveer 2,5km.

Boulevard Vlissingen

boulevard evertsen Vlissingen
De jachthaven van Vlissingen ligt tevens in het centrum van Vlissingen. Rond de jachthaven zijn terrasjes, cafés en restaurants. Naast de jachthaven begint de boulevard. Volg de boulevard tot het historische Wooldhuis waar het eind van de boulevard is. Er kan zowel op de boulevard als onderaan de boulevard gelopen/gefietst worden.

Fietspad duinen Vlissingen

Bij het Wooldhuis (er tegenover is een friettent met terras) begint een nieuw fiets/wandelpad dat sinds Mei 2010 in gebruik is. Het voert over de duinen langs de stranden naar Dishoek. Bij Dishoek loopt een beschut fietspad onderaan de duinen naar Zoutelande en vandaar naar Domburg. Wandelaars kunnen behalve over het strand ook over de duinen lopen.

wandelen strand Vlisingen

wandelen over de duinen
Wandelaars lopen waarschijnlijk al beneden de boulevard en komen via het Badstrand uit op de Nolledijk (tegenover het Wooldhuis). Op de kop van de Nolledijk is een bunker uit de Tweede Wereldoorlog met een windorgel. Bij laag water kan er om de bunker heen gelopen worden naar het Nollestrand. Van het Nollestand kan er via de aangrenzende stranden/duinen naar Dishoek, Zoutelande en Domburg gelopen worden.

strand van zoutelande
Het strand van Zoutelande. Op de achtergrond is Dishoek.

Zeeland hotels

Dishoek hotels
Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland
Vlissingen hotels
Domburg hotels en appartementen

Geef een reactie