Wandelen Vlissingen Domburg

By | 19 december 2015

sluizen bij Vlissingen bij treinstation
Vlissingen sluizen met enkele zeilboten
Aan de overkant het treinstation en veerboot naar Breskens

station Vlissingen

Het treinstation van Vlissingen kan een goed startpunt zijn voor de tocht Vlissingen – Domburg. Het trein station ligt tamelijk geisoleerd buiten de stad aan de Westerschelde naast de Breskense boot verbinding. Een parkeerplaats ligt tegenover het station. Overdags vertrekken elk half uur bussen naar Vlissingen en Middelburg. In het station zijn geen bemande loketten alleen automaten. In het station is een restaurant met terras en een fietsenverhuur/reparatie bedrijf. Een fiets met terugtraprem kost €6,50 per dag, een fiets met 7 versnellingen kost €8,50 per dag (in 2012). Er zijn ook tandems en ligfietsen te huur. Borg is €50-€145; de zaak is open 7 dagen per week.

start tocht Vlissingen – Domburg

pad van station naar stad
Steek de sluizen over tegenover het treinstation van Vlissingen. Men komt dan uit bij de waterpolitiepost naast de zeedijk (Er staat een grote zeeboei voor het gebouw). Links is de zeedijk met daarop een strandpaviljoen met terras. Vanaf het strandpaviljoen loopt een breed geasfalteerd pad langs de waterkant waar alleen wandelaars en fietsers over heen kunnen. Het pad voert langs de Oranjemolen naar de jachthaven van Vlissingen die ook aan de Westerschelde is gelegen. Afstand van het treinstation naar de jachthaven is ongeveer 2,5km.

boulevard

boulevard evertsen Vlissingen
De jachthaven van Vlissingen ligt tevens in het centrum van Vlissingen. Rond de jachthaven zijn terasjes, cafe’s en restaurants. Naast de jachthaven begint de boulevard. Volg de boulevard tot het historische Wooldhuis waar het eind van de boulevard is. Er kan zowel op de boulevard als onderaan de boulevard gelopen/gefiets worden.

fietspad duinen Vlissingen

Bij het Wooldhuis (er tegenover is een friettent met terras) begint een nieuw fiets/wandelpad dat sinds Mei 2010 in gebruik is. Het voert over de duinen langs de stranden naar Dishoek. Bij Dishoek loopt een beschut fietspad onderaan de duinen naar Zoutelande en vandaar naar Domburg. Wandelaars kunnen behalve over het strand ook over de duinen lopen.

wandelen strand Vlisingen

wandelen over de duinen
Wandelaars lopen waarschijnlijk al beneden de boulevard en komen via het Badstrand uit op de Nolledijk (tegenover het Wooldhuis). Op de kop van de Nolledijk is een bunker uit de Tweede Wereldoorlog met een windorgel. Bij laag water kan er om de bunker heen gelopen worden naar het Nollestrand. Van het Nollestand kan er via de aangrenzende stranden/duinen naar Dishoek, Zoutelande en Domburg gelopen worden.

strand van zoutelande
strand van Zoutelande. Op de achtergrond Dishoek.Geef een reactie