Restaurants in Vlissingen

By | 19 december 2015

terrasjes op het bellamypark in vlissingen

De meeste restaurants, cafe’s en terrassen zijn gevestigd op en rond het Bellamypark, Nieuwendijk, Beursplein en jachthaven. De restaurants die het meest gereserveerd worden op restaurantsite Iens zijn Da-Xin (cijfer 7.3), de Gecroonde Liefde (8.7) en stadscafe De Dighter (8.9).
lunchroom & brasserie

De meest populaire lunchrooms & brasseries in Vlissingen zijn La Reine in winkelstraat de Lange Zelke, St. Jacobscafe aan de Oude Markt en De Monnick op de Nieuwendijk. Lunchroom Intermezzo heeft een terras op het Scheldeplein (A&H, C&A, Blokker). Aan de rand van het Scheldeplein is lunchroom Delifrance.

goedkope restaurants & snacks

De eetcafes op de Nieuwendijk en Bellamypark serveren vaak speciale dagschotels (hamburger/friet, pasta, nasi). De cafe’s op de Nieuwendijk hebben een terras met uitzicht op de jachthaven. Op het Bellamypark is een frietzaak met terras. Op de Nieuwendijk zijn twee friet kiosken. Op Boulevard Evertsen/Bankert (bij het Badstrand) is op het moment nog maar een frietzaak overgebleven. Onder scholieren, studenten en kantoorpersoneel is de Belgische broodjeszaak ’t Smoske een begrip. De zaak is op Boulevard Bankert dichtbij het Arion Hotel. Er is geen terras aanwezig.

restaurants op boulevard

hangend terras op boulevard vlissingen
Omdat de vaargeul vlakbij de boulevard loopt is er vanaf de buitenterrassen een prachtig uitzicht op passerende schepen. Verschillende restaurants hebben bovendien een tweede zgn. hangend terras. Restaurants met een hangend terras zijn: de Gevangentoren, restaurant Waterfront (Boulevard Bankert 108) en Grand Hotel Arion ook op Boulevard Bankert. Dichtbij het standbeeld van Michiel de Ruyter en de loodshaven is hotel-restaurant De Belgische Loodsensociƫteit.

boka bizarro beach
Het bekendste strandpaviljoen ligt op de Nolledijk en kijkt uit over de stranden van Vlissingen. Het gebouw heeft twee verdiepingen. Op de begane grond zit het bekende Panta Rhei. Op de bovenverdieping was Boka Bizarro Beach waar je een prachtig uitzicht had over het strand en de zee. Naast het Panta Rhei/Boka Bizarro Beach is de Vlissingse strandwacht gevestigd die vanuit een uitkijktoren toezicht houdt op de stranden. Op 400 meter van Panta Rhei staat strandpaviljoen BLVD dat uitkijkt over het Badstrand. Op de zeedijk dichtbij het treinstation is strandpaviljoen ‘Puntje. Het terras van ’t Puntje heeft een fraai uitzicht over de Westerschelde.

Chinese restaurants

Meest bekend was Da Xin op het Beursplein naast het Bellamypark. Openingstijden waren van 12.00-22.00 uur van maandag t/m zondag. Chinees restaurant Ying zit in de Spuistraat maar is sinds februari 2018 gesloten. Nieuw China Garden in de Badhuisstraat 6 is tegenover het Scheldeplein.

Italiaanse restaurants

Op Boulevard Bankert is Italiaans restaurant Don Giovanni. Het verhoogde buitenterras biedt uitzicht op de boulevard en de Westerschelde. Andere Italiaanse restaurants zijn Pizzeria Lungo Mare op Bellamypark 32 en restaurant Terra Mare op Nieuwendijk 14.

Japans restaurant

Vlissingen heeft een Japans restaurant. Sake Sushi is op de Smallekade gevestigd, bij het Bellamypark.
Citytrip Vlissingen

Hotels boulevard Vlissingen
Goedkope hotels Vlissingen
Vlissingen hotels en appartementen
Strandhotels Zeeland
High tea Middelburg Fletcher review
High tea Vlissingen Fletcher Arion review

Geef een reactie