Parkeren Veere

By | 16 mei 2021

UPDATE: Bekijk hier parkeren Veere stad 2023 – foto’s + informatie

Onderstaand artikel was een bericht uit 2021.
De laatste tijd is er veel commotie geweest over de nieuwe parkeertarieven in de gemeente Veere. Behalve het dorp Veere vallen hier ook plaatsen als Zoutelande, Westkapelle en Domburg onder. Het hoogste tarief is thans 5,20 euro per uur of 26 euro voor een dagkaart. Veel horeca bedrijven zijn hier bezorgd over, het zal bezoekers afschrikken. Betaald parkeren geldt voor 365 dagen per jaar tussen 9.00 en 21.00 uur. Alleen bewoners van de kern mogen in de straten parkeren. Bezoekers moeten parkeren op de parkeerterreinen. Ook motoren vallen onder het betaald parkeren. Op de foto het Oranjeplein in het dorp Veere op een zondag. De nieuwe prijs zorgt voor een behoorlijk leeg parkeerterrein. De auto’s op de achtergrond zijn van vergunninghouders.


Een van de toplocaties waar men 5,20 per uur betaalt is het Oranjeplein in het centrum van Veere. Ondernemers hebben hier een kleine vrachtwagen op het plein gezet met een geel papier op de zijkant. Hier wordt gewaarschuwd voor het hoge tarief en gewezen op de alternatieven. Parkeren bij het kanaal kost 3 euro per uur, hier is plaats voor zo’n 400 auto’s. Vanaf deze parkeerplaats is een mooie wandeling over de dijk (of door de straten) naar het Oranjeplein. Gratis parkeren kan op het parkeerterrein aan de Veerseweg tegenover Zorgcentrum Sandenburg (800 meter van centrum). De elektrische auto opladen kan zowel op het Oranjeplein als bij het kanaal.

Parkeren 50 euro per uur?

Dit is geen grapje maar gelukkig niet in Veere (of Zeeland). Het parkeertarief van 50 euro wordt gerekend tijdens de F1 in Zandvoort. Normaal kost een dagkaart in een plaatselijke parkeergarage 25 euro of 50 cent voor 12 minuten. Tijdens de F1 wordt dit tarief verhoogd naar 50 euro (ook parkeer je maar 5 minuten). Men kan alleen online reserveren.

Bezoek aan Veere

Stadhuis Veere
Stadswallen Veere
Bijzondere overnachtingen Veere & Zeeland