Parkeren Veere stad 2023

parkeren Veere Oranjeplein

Parkeren Veere stad

Parkeren in de gemeente Veere is in 2023 weer veranderd. Als je het vergelijkt met de veranderingen van 2021 is dit waarschijnlijk wel een verbetering. Op de meeste parkeerterreinen bedraagt het nieuwe tarief 2,40 euro tot 3,20 euro per uur. Een dagkaart kost 12 tot 16 euro. Vergunninghouders (inwoners) mogen in de straten parkeren en bezoekers moeten hun auto op parkeerterreinen stallen.

parkeren Veere Oranjeplein kost 50 euro per dag
Op de twee foto’s hierboven is het Oranjeplein in Veere stad te zien. Dit parkeerterrein ligt in het centrum van Veere stad. Het aantal parkeerplaatsen is er wel behoorlijk afgenomen – er zijn groene perken en een fietsenstalling. Het Oranjeplein is toegewezen aan vergunninghouders. Bezoekers mogen er ook parkeren mits ze een dure dagkaart kopen van 50 euro. Je kan op het Oranjeplein niet per uur of minuut betalen. Bezoekers worden er op attent gemaakt dat de parkeerterreinen op het Mauritsbolwerk en de Kanaalweg veel goedkoper zijn. Dat is slechts enkele minuten lopen van het Oranjeplein.

parkeren langs kanaal in Veere stad
Een prima plek om in Veere stad te parkeren is langs het Kanaal door Walcheren. Er zijn twee parkeerterreinen die achter elkaar liggen: Mauritsbolwerk en Kanaalweg.

Mauritsbolwerk Veere
Het Mauritsbolwerk is het meest populair om te parkeren langs het kanaal. De reden is dat dit terrein het dichtst bij het Oranjeplein ligt. Het is 2 tot 4 minuten lopen naar het Oranjeplein. Betaald parkeren (9.00 tot 19.00 uur) geldt van 1 maart t/m 31 oktober en het parkeertarief is 2,40 euro per uur. Een dagkaart kost 12 euro.

parkeren Kanaalweg Veere doorrijhoogte
Het parkeerterrein Kanaalweg ligt direct achter het parkeerterrein Mauritsbolwerk. Naar het Oranjeplein is 4 tot 7 minuten lopen. Op dit terrein staan vaak campers. Bij de ingang van het terrein hangt een balk dat de doorrijhoogte 3,40 meter is. Naast het terrein liggen ook regelmatig cruiseschepen. Betaald parkeren geldt van 1 maart t/m 31 oktober en het parkeertarief is 2,40 euro per uur. Een dagkaart kost 12 euro.

laadpaal Veere stad
Er staan twee laadpalen voor elektrische auto’s op het parkeerterrein Kanaalweg.

parkeren Veere stad op Bolwerk
Het parkeerterrein op het Bolwerk ligt dichtbij de molen en de kaai. Het tarief hier is 3,20 euro per uur en een dagkaart kost 16 euro.

Gratis parkeren Veere stad

Het is mogelijk om in het vakantieseizoen gratis te parkeren in het dorp Veere. Het parkeerterrein ligt aan de Veerseweg tegenover Zorgcentrum Sandenburg. Naar het centrum is ongeveer 10 minuten lopen. Van 1 november t/m februari zijn de parkeerterreinen in Veere stad ook gratis uitgezonderd de parking op het Oranjeplein.

Veere bezienswaardigheden

Stadswallen van Veere
Grote Kerk
Rondvaart op Veerse Meer