Middelburg Winterstad 2016

By | 11 december 2016

kerst tent Middelburg winterstad

Winterstad Middelburg 2016

Winterstad Middelburg is uitgegroeid tot een grootschalig evenement. Het festival in Middelburg startte dit jaar op 12 november en eindigt op 13 januari 2017. (Klik hier voor Winterstad Middelburg 2017) De cafe’s op het Tympaanplein hebben zoals gewoonlijk een grote tent opgezet. Op deze manier worden de terrassen overdekt. Dit jaar vond ik de tent van binnen meer geriefelijker en minder koud. Het gedeelte bij cafe Brooklyn heeft branders en als je daarbij in de buurt zit is het prima uit te houden. Er is een uitgebreid programma. Vaak is er live muziek te beluisteren. Op 24 december is het Kerstnacht. Er is dan een Christmas diner met Zanzi DJ en schaatsen ’s nachts. Op tweede kerstdag is er een Oud Hollandse Wintermarkt in de Dickenssfeer. Op 16 en 17 december is er een Winter Bierfestival op het Damplein (800 meter van Tympaanplein). Kaarten in de voorverkoop kosten €17,50. Men krijgt dan toegang tot de tent en 4 muntjes.

winterstad tent middelburg zeeland

Kerstmarkt Middelburg

Er is een kleine kerstmarkt achter het historische stadhuis op de Markt. De kerstmarkt vindt plaats in het weekend van 17-18 december 2016. Het is 50 meter lopen naar de tent en de ijsbaan.

ijsbaan op de middelburg markt

middelburg ijsbaan

Ijsbaan Middelburg

Stichting “Zeeland houdt van schaatsen” organiseert de ijsbaan in Middelburg, Goes en Zierikzee. De ijsbaan in Middelburg ligt op de Markt tegenover de tent op het Tympaanplein. De ijsbaan blijft 6 weken liggen tot en met 15 januari 2017. De oppervlakte van de baan is 575 m². De openingstijden zijn van 09.00 – 22.00 uur. Iedere woensdagmiddag is er de Bobby’s Kidsclub van 14.00 tot 18.00 uur. Een kaartje inclusief schaatshuur kost €7. Je mag dan 4 uur lang schaatsen. Neem je je eigen schaatsen mee dan is het twee euro goedkoper. Een dagkaart inclusief schaatsen kost €9. Er is een aangebouwd horecagedeelte waar men even kan bijkomen van het schaatsen. Ik meen dat er ook kleine kluisjes zijn.

Nieuwjaarsfeest Middelburg

Het traditionele Oud- en Nieuwjaarsfeest is Hometown New Years Eve. In een grote tent op de Markt wordt hier van 23.00 – 05.00 uur Oud en Nieuw gevierd. De ticketverkoop is de tent van Winterstad Middelburg. Minimum leeftijd is 18 jaar.

Tags: Winterstad, Middelburg, 2016, ijsbaan, schaatsen, Markt, kerstmarkt, Zeeland, festival Vlissingen Wonderstad, evenementen Zeeland kerstmarkt Goes, Cuisine Machine, Rrrollend foodtruck festival, Colours by the Sea, Vlissingen hotels